Röportaj
02 Oca 2012 14:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:11

SADECE ÜNLÜ KONUĞA DAYALI OLSAYDI KABUL ETMEZDİM!

Star TV'nin yeni sabah programı ‘Melek'in moderatörlüğünü üstlenen Melek Baykal, programını anlattı.

Star TV’nin yeni sabah programı ‘Melek’in moderatörlüğünü üstlenen Melek Baykal, programını anlattı: “Beni ikna etmeleri zor oldu. Sadece ünlü konuğa dayalı olsaydı kabul etmezdim.” 

 
* Heyecanlı mısınız?
Evet. Benimle birlikte yapımcım, kanal, eşim dostum, ailem herkes heyecanlı. İnşallah iyi   olacak, öyle hissediyorum.

* Sizi nasıl ikna ettiler?
Zor oldu. Sevgili arkadaşım Hülya Sepken  bana hep, “Melek senin böyle bir program yapman lazım” derdi. Ben de ona “Benim kulvarım oyunculuk, anlamam” diyordum. Oyaladım onu uzun süre. Tiyatroda da canlı bir şey yapıyorum, seyircim var, orada da aynı duyguları yaşıyorum. Ama canlı yayın başka. Sonunda beni öyle faka bastırdı ki, kendimi burada buldum. İçeriğini çok sevdim. Sadece ünlü konuğa dayalı olsaydı kabul etmezdim.

* Programınızın değişik bir formatı var...
Çok değerli bir ekibimiz var. Sağlık köşemiz Osman Müftüoğlu’na emanet. Donanımına güvendiğim bir gazeteci arkadaşımız var, Mehtap Erel. Anne-çocuk ilişkilerini konuşacağız. Hobi köşemizde Gülen Turan var. O da bazı insanların gözden çıkardığı eşyaları alıp, farklı şekle sokan değerli bir hoca. Master Chef yarışmasıyla tanınan Ferhat (Bora) var. Mutfakta onunla sürekli atışıyoruz. Programın o kısmı biraz sit-com  gibi. Tülin Şahin’in bir bölümü var. Moda ve  güzellik konularındaki bilgilerini aktaracak.  Asla bir modacı gibi değil, kendi bilgileriyle... Ekolojik yaşamı da Zeynep Çelen’den dinleyeceğiz. 

* Ünlü konuklar ağırlamayacak  mısınız?
Gerektiği yerde, eğer bir hikayesi varsa... Bizim programımızın en önemli amacı, stüdyodaki ve ekran başındaki seyirciye bir şeyler öğretmek. Ama eğlendirerek öğretmek. Benim de öğreneceğim çok şey var, birlikte öğreneceğiz. İçeriği benimle çok örtüşüyor,   o yüzden mutluyum.

“Başarının sırrı ekip ruhu”

* Stüdyonunuz için yapılan “Saba Tümer dahil herkes kıskanacak” yorumuna ne diyorsunuz?
O kadar iddialı konuşmak istemiyorum.   Buna izleyenler karar versin. Saba Tümer, Seda Sayan... Kuşak programı yapan herkesin çok   yoğun emeği ve birikimi var. Kaldı ki ben ilk kez böyle bir kulvara giriyorum.

* Ekibiniz kaç kişilik?
20-25 kişilik teknik ekip var. Ben hep ekip ruhunun birlikteliğinden yana oldum her zaman. Tiyatroda da böyle oldu, çalıştığım setlerde de... Burada da böyle olacak. Dünyada artık ‘star modeli’ diye bir şey yok, ekip ruhu ve beraberliği var. Onlardan biri eksik olursa zincir kopar. Maalesef  Türkiye’deki sanatçı arkadaşlarımın bunun tersini yaptıklarını görüyorum,  çok üzülüyorum. O star elbisesini hemen  giyiniyorlar. Bu bana yanlış geliyor. Ekibe güvenirseniz iş iyi çıkar. Kameraman arkadaşınızı yüceltirseniz, onu severseniz, daha iyi çeker. Ama onu aşağılar, hor  görürseniz, iyi sonuç alamayabilirsiniz. Bunların hepsi birbirine bağlı.

“Aynı anda üç iş yapmam”

* Program dışında neler yapıyorsunuz?   Başka projeleriniz var mı?
Yok. Zaten bunu etik olarak doğru bulmuyorum. Tiyatro yapıp, oradan sete koşturup, oradan da iki program attırmak bana uymuyor. İkinci iş alıp, konsantrasyonumu parçalamak istemem. Şu anda bunun en iyisinin yapmak durumundayım. Onun için program devam ettiği sürece çok zor.

* Tiyatrodan uzak kalabilecek misiniz?
Tiyatro projesi olabilir çünkü benim asıl görevim o. Ama o bile şimdi zor. Çünkü program canlı yayın ve her sabah... Sadece İstanbul’da oynayacaksam olur ama turnelere gidemem.

* Bodrum’a gidiş gelişleriniz devam edecek mi?
Hafta sonları gideceğim. Orada çok mutluyum.

KİMLER VAR?

Gülen Turan, kadınların eskiyen eşyalarını çöpe atmak yerine, yenileyerek kullanılır ve estetik hale getirmenin yollarını anlatacak.

Zeynep Çelen, sağlıklı sebzeler, baharatlar dışında çevre kirliliği için neler yapabiliriz gibi konularda izleyiciyi bilinçlen-direcek.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, her gün bir konuyu ele alacak. Müftüoğlu, “Hayatın senin elinde” diyerek kişilerin biyolojik yaşam sürecini hesaplayacak.

Tülin Şahin, sokaklara çıkacak ve karşılaştığı herhangi bir kişiyi ikna ederek baştan yaratacak. Stüdyodaysa güzellik sırlarını paylaşacak.

Ödüllü aşçı Ferhat Bora, Türk mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini hatırlatacak ve yeni tarifler oluşturacak. 

Gazeteci yazar Mehtap Erel, programda kadın-erkek ilişkileri, boşanma, tüp bebek sahibi olma, kardeş kıskançlığı, ebeveyn ilişkileri gibi konuları ele alacak.

Senem Aydın/Milliyet Cadde