Polemik & Kulis
30 Oca 2012 17:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:17

SAÇMALIK, KARA PROPAGANDA, KARA ÇALMA! NAZLI ILICAK'TAN O İDDİAYA SERT TEPKİ!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Nazlı Ilıcak, Başbakanlık eski Basın Müşaviri Ahmet Takan'ın Yeniçağ'daki köşesinde dile getirdiği iddiaya sert tepki gösterdi.İşte Ilıcak'ın Medyaradar'a yaptığı açıklama...

Ahmet Takan isimli tanımadığım bir gazetecinin Yeniçağ’daki iddialarını bütün internet sitelerinin kullandığını üzüntüyle gördüm.
Hrant Dink cinayetinin ardındaki gerçekleri aydınlatmaya çalışırken,Yeniçağ ve Ortadoğu gibi aşırı milliyetçi gazetelerin Dink’i nasıl hedef gösterdiğinden, hem sütunumda, hem de CNN Türk’teki  Dört Bir Taraf programında söz etmiştim. Belli ki, SAVUNMA içgüdüsüyle, 10 yıl öncesine ait  bu iddiaları  seslendiriyorlar. Gene sitelerden ögrendigim kadarıyla Yeniçağ’ın  bir başka sutununda da  "Nazlı’nın günlüğü" diye yayın yapılıyormuş.  Hrant Dink cinayeti daha kapsamlı olarak önümüzdeki aylarda ele alınacak ve o çerçevede, bu gibi nefret yayınlarının olumsuz gelişmelerdeki rolü herhalde daha iyi anlaşılacaktır.

10 yıl öncesine atıfta bulunan bu yazının zamanlaması bir yana, içeriği de, tartışmaya bile değmeyecek saçmalıktadır.  Sadece tek bir örnek: 

Tayyip Erdoğan  beni istememesine rağmen, bir yolunu  bulup, ya da havaalanında olay çıkararak uçağa binermişim. Oysa, bu gibi gezilerde davet günlerce önceden yapılır, valizler Ankara’ya gönderilir, otelde odalar isme ayırılır, vizeler alınır. Ayrıca, önceden para yatırılır.  "Davetsiz misafirlerin" uçağa binmesi mümkün degildir. Öte yandan, böyle bir olayın cereyan edip etmediği, yazıda ismi geçen Mücahit Arslan’dan pekâlâ  öğrenilebilir.  Ama bu gibi kara
propaganda yayınlarının, her türlü yalanlamaya rağmen,  kara çalarak yollarına devam edeceğini biliyorum. İnanın hiç önemsemiyorum. Neticede, meslek hayatımda edindiğim tecrübe bana,  meyvalı ağacın taşlandığını, taşlayanlara ise paye vermemek gerektiğini  öğretti.

Nazlı Ilıcak

MEDYARADAR/ÖZEL