Gündem
11 Kas 2014 11:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:54

Sabri'yi yakan ismi açıkladı!

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Sabri Sarıoğlu'nun kadro dışı bırakılmasından Cesare Prandelli'nin sözleşmesine, mali durumdan Mircea Lucescu'ya kadar bir çok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Hamdi Yasaman, Sky360 TV'de yayınlanan Telegol programına katıldı. Habertürk'te yer alan habere göre; Yasaman'ın açıklamaları şöyle:

SABRİ'NİN KADRO DIŞI BIRAKILMASI

"Sabri, Mancini'nin raporuyla kadro dışı bırakıldı. Şu andaki durumumuzda Sabri ihtiyacımız olan futbolcudur. Kadroya çağırılmıştır. Zaten bir suç işlememişti ki affedilsin. Galatasaray'da oynanılan oyun tabii ki tatmin etmiyor. Daha iyiye gidiyor gibime geliyor oyun. Galatasaray'da futbolun patronu diye bir şey yok. Antrenör yetkilidir, kimse antrenöre karışamaz."

MALİ KONULAR
"Mali problemimiz var ilk önce onu aşmak gerekecektir. İkincisi futbolcusunun da, idarecisinin de kenetlenip birlik olmasıdır. Riva'yı değerlendirmemiz lazım. Bu proje maddi olarak çok önemli bizim için."

PRANDELLİ'NİN SÖZLEŞMESİNDEKİ MADDE

"Galatasaray'ı şampiyon yaptıktan sonra Lucescu'yu göndererek haksızlık yapıldı. Yönetimde hiç bir isim konuşulmadı. Ama Galatasaray camiasında bir Lucescu sevgisi vardır. Antrenörümüzle devam etme kararı aldık. Seneye ne olur bilinmez. Lucescu, Galatasaray için her zaman bir alternatif. Prandelli'nin 2016 Mayıs'a kadar sözleşmesi var. 1+1 değil 2 yıllık! Galatasaray Prandelli'yi yollamak isterse 2 milyon 450 bin Euro + 2 milyon 450 bin Euro ödemek zorundadır. Başka bir tazminat yoktur. Prandelli'ye güveniyoruz. Galatasaray çok iyi futbol oynamıyor ama Türkiye'nin de futbol kalitesini görüyoruz. Milli Takım da ortada, Fenerbahçe, Beşiktaş 10 maç oynasa 8 tanesini kötü oynuyor Galatasaray da böyle...
Selçuk ve Burak yüzde 50 kapasitede oynuyorlar. Burak gibi santrafor kimsede yok. Tam performans gösterirse çok farklı olur..."

FATİH TERİM AÇIKLAMASI

"Fatih Terim'in gittiğini biz de gazetelerden öğrendik. Galatasaray ile Fatih Terim arasında bir sıkıntı olmadı. Federasyonla daha iyi şartlarda bir anlaşma yaptı ve kendi gitti. Biz en kötü zamanda bile şampiyon olmuştuk. Mesela Lucescu zamanı. Sene sonunda 4. yıldızı alacağımıza inanıyoruz. Gönül ister ki ara transferde bir yıldız oyuncu daha alalım ama bu mali şartlarda zor. Ünal Aysal Yönetiminin bir suistimalinin olduğunu düşünmüyorum. Ünal Aysal'ın dönme gibi ihtimali yok. Dönse bile şansı yok çünkü 'kaçtı' diyorlar. Ama ben kaçtığına inanmıyorum."