Gündem
05 Şub 2015 16:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:01

Sabancı'nın çorbası başını yaktı

İsrailli vatandaş uçakta çorba çalmaktan Türkiye'de tutuklandı.

Airlines uçuş görevlisinin İstanbul'a giden uçuşta yiyecek çalmakla suçladığı 57 yaşındaki Ben Gal, Türkiye’de hapiste 3 gün geçirdi.
Parfüm toptancısı ve dağıtıcısı Benron Parfüm isimli şirketin sahibi olan Ben Gal, Ynet’e yaptığı açıklamada hapishanede bulunduğu zamanlar için ömründe hiç bu kadar korkmadığını söyledi.

Pegasus, çorba poşetinin Gal’in oturduğu koltuğun altında bulunduğunu ancak uçuş sırasındaki davranışları nedeniyle gözaltına alındığını iddia etti.

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ
Cuma günü Gal, bir fuara gitmek için İsrail’den İstanbul aktarmalı uçağa bindi. Sonrasındaki olayları Gal şöyle anlattı: “Uçuş sırasında kendime kahvaltı aldım ve bedelini uçuş görevlisine dolar ile ödedim. Görevli birkaç dakika sonra geri geldi ve 'çorba' diye mırıldandı. Ona benden ne istediğini anlamadığımı söyledim.

Uçuş görevlisi daha sonra başka bir görevli ile geri döndü ve ikisi ceplerimi boşaltmamı istedi. Bunun üzerine ben yemek sırasında rahatsız edilmek istemediğimi ve bana tekrar yaklaşmamalarını söyledim.  Türkiye'de indikten sonra beni bekleyen üç polis buldum. Beni uluslararası havaalanındaki bir odaya sorgulamak üzere götürdüler ve bir kaç saat sonra daha fazla araştırma için karakola aldılar.”

Ben Gal cumartesi sabahı, çoğu “düşman” Arap ülkelerinden gelen 25 tutuklunun bulunduğu bir tutukevine götürüldüğünü söyledi.

Gal; "Bu aşağılayıcı ve korkutucuydu. Tutukluların yüzde doksanı Müslümandı ve bir tanesi IŞİD ile bağlantısı nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri’nden sınırdışı edildiğini söyledi. Iraklılar ve İranlılar ile iyi anlaştım ama Filistinliler beni korkuttu. Sürekli 'İsrail' ve 'Yahudi' kelimelerini duydum” dedi.

“Çile”si ile ilgili daha fazla ayrıntı paylaşan Gal, Türkmenistan'dan gelen bir grup tutuklunun onu koruduğunu ve odanın bir köşesinde uyumasını sağladıklarını söyledi. Gal, geceyarısı tuvalate gidip kimsenin duymadığından emin olunca ağladığını belirtti.

PEGASUS İSRAİL'DEN AÇIKLAMA
Pazartesi günü Gal İsrail'e sınırdışı edildi. Pegasus Havayolları’nın İsrail’deki temsilcileri poşet çorbanın Gal’in koltuğunun altında bulunduğunu ancak gözaltı işleminin Ben Gal’in uçuş sırasındaki davranışları olduğunu söyledi: “Uçuş sırasında davranış kurallarını ihlal bir şekilde davrandığında personel, yetkililere bu tür olayları bildirmekle yükümlüdür. Yolcu uçuş ve yolcuların güvenliğini tehlikeye atacak şekilde hareket etmeyi durdurması için uyarılmıştı."