Gündem
05 Mar 2024 10:59 Son Güncelleme: 05 Mar 2024 11:12

Sabancı’larda damat kavgası! Faruk Bilen, Haluk Dinçer'e dava açtı

Çiğdem Sabancı Bilen ile boşanma aşamasında olan Faruk Bilen, kayınpederi Erol Sabancı’nın düğün hediyesi olan 250 bin doların iadesi için açtığı davada bacanağı Haluk Dinçer’in yalancı tanıklık yaptığı iddiasıyla şikâyetçi oldu.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Sabancı’nın iş insanı kızı Çiğdem Sabancı Bilen’in kişisel eşyalarını vermeden kendisini evden kovduğunu ve asılsız iddialarda bulunarak boşanma davası açtığını iddia eden 27 yıllık eşi Faruk Bilen, ağır mağduriyet yaşadığını ve yoksunluklara sürüklendiğini iddia ederek 250 bin liralık nafaka davası açmıştı. Aralarındaki ‘boşanma’ ve ‘nafaka’ davaları devam ederken Faruk Bilen, kayınpederi Erol Sabancı’nın 27 yıl önce düğün hediyesi olarak kendisine taktığı 250 bin doların iadesi için mahkemeye başvurmuştu.

"YALANCI TANIKLIK YAPTI"

Hürriyet'in haberine göre Faruk Bilen, Aile Mahkemesi’nde görülen 250 bin doların iadesi davasında yalancı tanıklık yaptığı iddiasıyla Çiğdem Sabancı Bilen’in ablası Suzan Sabancı Dinçer’in eşi ve Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı Haluk Dinçer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçeye göre, kayınpeder Erol Sabancı, düğün hediyesi olarak damadı Haluk Dinçer’e de 250 bin dolar takmıştı. Faruk Bilen, kayınpederi Erol Sabancı’nın aynı hediyeyi bacanağı ve o dönem yakın arkadaşı Haluk Dinçer’e de taktığını mahkemede belirterek tanık olarak dinlenmesini talep etti. İddiaya göre İstanbul Aile Mahkemesi’nde 26 Şubat 2024 tarihinde tanık olarak dinlenen Haluk Dinçer, mahkemeyi yanıltıcı ve yanlış yönlendirici beyanlarda bulunarak Faruk Bilen aleyhine tanıklık yaptı.

Faruk Bilen’in avukatı Handan Bakbak, suç duyurusunda, “Haluk Dinçer, mahkemede yalancı tanıklık yaparak müvekkilin düğün hediyesi olan paranın iadesi kapsamında hakkına kavuşmasını kasti olarak engellemiştir. Mahkemeyi yanıltan Haluk Dinçer, planlı şekilde hareket etmiş ve suç işlemiştir” dedi.

"SAYGINLIĞI ZEDELENDİ"

Haluk Dinçer’in tanık olarak verdiği ifadede müvekkilinin kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu dilekçesinde anlatan avukat Handan Bakbak, “Haluk Dinçer ifadesinde, ‘Çiftin düğünündeki nikâh şahitleri bendim. Düğün hediyesiyle ilgili herhangi bir bilgim yok. Ben Erol Sabancı’nın herhangi bir bedel ödediğini duymadım. Herhangi bir şahitliğim yok. Bana da böyle bir hediye verilmedi. Ben halen Sabancı Holding’te çalışıyorum’ şeklinde beyanda bulunmuştur. Haluk Dinçer’in doğru ve gerçek beyanda bulunmaması üzerine, müvekkil mahkeme huzurunda aşağılanmış, kişilik hakları zedelenmiş, alamadığı para için dava peşine koşar duruma düşürülerek onur ve saygınlığı ayaklar altına alınmıştır. Kendisinden şikâyetçiyiz” diye konuştu.