Gündem
25 Oca 2014 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:54

Sabah'tan bir Gülen sarayı haberi daha!

Cemaate yakınlığıyla tanınan işadamı Sami Şentürkler'in, Bursa'da yaptırdığı malikânede Fethullah Gülen'in yurda döndüğünde kalacağı iddia ediliyor

Sabah'ın haberine göre; Eski İran Dini Lideri Humeyni'nin de bir dönem sürgün günlerini geçirdiği Bursa'da, Fethullah Gülen için bir başka devasa saray daha hazırlandığı belirtildi. Bursa'da cemaate bağlılıklarıyla tanınan Şentürkler Holding'in kentin en değerli semti olan Bademli'de yaptırdığı devasa malikâne, 16 bin 750 metre karelik yani yaklaşık 17 dönümlük bir arazi üzerinde bulunuyor. Çevresi 2.5 metre yüksekliğinde duvarlarla çevrelenen malikânenin kapalı alanı 3 bin 600 metrekare. Mimari yapısı da Akın İpek'in yaptırdığı Ankara'daki başkanlık sarayını andıran binaya benziyor.

"GÜLEN İÇİN YAPTIRDIM"
Uludağ ve Marmara Denizi'ni gören malikânenin bulunduğu alanın özellikle tercih edildiği ve Bursa'da böylesine görkemli bir başka yapının olmadığı belirtildi. Holding patronu Sami Şentürkler'in de Bursa'da her ortamda, "Burayı Fethullah Gülen ülkeye döndüğünde kalması için yaptırdım" dediği konuşuluyor. Bahçesinde 250 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu bulunan malikâne bahçesi, belediyenin park alanı olarak belirlediği arsayı da içine almış durumda. Planlarda 12 bin metrekare görünen arsaya belediyenin park alanının da dahil edilmesiyle 17 dönümlük bir kullanım alanı elde edilmiş durumda. Sadece villa tarzı evlerin yapıldığı Bademli semtinin üst taraflarında zeytin bahçelerinin arasında yer alan devasa yapı, yüksek duvarlarla çevrili olduğu için dışarıdan çok fark edilemiyor ancak gökyüzünden bakınca heybeti gün yüzüne çıkıyor. 3 kattan oluşan yapılarının toplam kapalı alanı 3 bin 600 metrekareyi buluyor. Tapusu, iki kardeş olan Sami ve Mehmet Şentürkler'in sahibi olduğu Şentürkler Otomotiv Makine Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ait olan malikânenin yapımına 3 yıl önce başlanmış. Şu anda tamamlanmış olan yapıda, sadece malikânenin güvenliğinden ve bakımından sorumlu çalışanların kaldığı, başka kimsenin yaşamadığı belirtiliyor.

EŞSİZ MANZARA
Villanın yapıldığı alanın ise Bursa'da bir benzeri yok. Hem Uludağ hem de Marmara Denizi'ni görebilen malikânenin bulunduğu yer kentin en pahalı arsalarından. Planlarda 12 bin metrekare görünen arsaya belediyenin park alanında dahil edilmesiyle 17 dönümlük bir kullanım alanı elde edilmiş durumda. Park olarak görülen alana ise spor sahası inşa edildi.

SON TWEET'İ İPEK'İN SÖZLERİ
Şentürkler Holding, 11 ayrı otomobil markasının distrübitörlüğünün yanı sıra, inşaat, taş ocağı ve iş makineleri, tekstil, ev tekstili, araba kiralama, turizm sektörlerinde de faaliyet yürütüyor. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Şentürk, yaşanan süreçte twitter hesabından Fethullah Gülen'e verdiği destekle de dikkat çekiyor. Şentürk, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in "Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bir tebessümüne tüm malımı bağışlarım" sözlerini retweet yaptı. Süreçte hemşehrisi Erdoğan Bayraktar'a da destek çıkan Şahin "ne kadar pres yapıldı ki, bakan bakanlığı da vekilliği de bıraktı", "Karadenizli mert olur. Helal sana Bayraktar...." cümlelerini paylaştı.