Polemik & Kulis
24 Haz 2013 11:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:14

SABAH'TA GEZİ PARKI KAVGASI PATLADI! ERDAL ŞAFAK OKUR TEMSİLCİSİNE OKUR MEKTUBUYLA ÇAKTI!

Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, kendi yazmaya cesaret edemedi Okur Temsilcisini okur mektubu ile eleştirdi. Ombudsman'ın ise köşesi boş!

Gazetesinin okur temsilcisi Yavuz Baydar’ı ismini vermeden "liberter bir havaya girmek" ile itham eden Erdal Şafak, ardından bir okurdan gelen mektubu yayınlayarak, yazarına kendi söylemeye cesaret edemediği eleştiriler getirdi.

"Gezi Parkı olaylarında sergilediğimiz duruş nedeniyle bazı çevreler çok üstümüze geldi. Bu baskılardan etkilenen bazı yazarlarımız da "Liberter" bir havaya girdi. " diyen Erdal Şafak, yazarına eleştirisini dile getirmek için Saba abonesi Ethem Ünal’ın mektubunu "gerçek SABAH okurları her şeyin farkında" diyerek yayınladı.

İşte Erdal Şafak’ın köşesindeki o mektuptan parçalar:

TARAFSIZSANIZ BUNU DA YAYINLAYIN YAVUZ BAYDAR

"Merhaba, iyi çalışmalar...
 En az 2 senedir kesintisiz SABAH gazetesi abonesiyim, 2009 yılından itibaren de gazete bayileri aracılığı ile haftada en az 5 gün alırdım. (...)

Ben Gezi Parkı eylemleri sırasında SABAH’ın manşet ve birinci sayfa tercihini destekliyorum, arkanızdayım. İşte ben bu yüzden size destek verdim az da olsa. İşte bu önemli günlerde ülkenin menfaatlerini koruyan ve doğru haber yapan gazete benim gazetem. (...)

Sayın Yavuz Baydar, tarafsızsanız bunu da gazetede yayınlar ya da ele alırsınız. Demişsiniz ki; okur ’Günaydın Gezi’ başlığı sebebiyle tepkili. Hangi okur sayın Baydar, hangi okur? Benim gibi 2 yıldır ev adresine gazete teslim abone mi, yoksa forumlarda ve sosyal medyada organize olup, ’Haydi yandaş gazetelere binlerce eleştiri mail’i gönderiyoruz’ diyerek organize tepki mail’leri gönderen sahte SABAH okuru mu? Benim bilgilerimi, adımı soyadımı, telefon numaramı müşteri hizmetlerinden kontrol ettirin Yavuz Baydar, en az 2 yıllık aboneyim ve SABAH gazetesi okuruyum.

KANITLAYAMAZSAN SABAH’A YAPILAN ŞANTAJIN İÇİNDESİN

’Günaydın Gezi’ ve benzeri başlıkları eleştirenlerin gerçek bilgilerini alın, bakın bakalım SABAH okuru muymuş. Bunu kanıtlayamazsan, sen de SABAH gazetesi yönetimine yapılan şantajın içindesin Yavuz Baydar. Biz abone olarak memnunuz; SABAH okuru olmayanlar, Sözcü, Cumhuriyet okurları memnun olmayabilir.  (...)

YANINDAYIZ ERDAL ABİ...

Bu oyunun oyuncusu olmayın Yavuz Baydar, SABAH okuru olmayanları SABAH okuru ve çoğunluk gibi sunmayın, SABAH gazetesine zarar vermeyin. SABAH sahipsiz değildir, yanındayız Erdal Abi..."

YAVUZ BAYDAR NE DEMİŞTİ?

Köşesinde iki hafta önce "Medya işini iyi yapmazsa bu ülkeye demokrasi gelmez, meslek de tamamen yok olur." yazan Yavuz Baydar, gazetesinin haberlerini eleştirmiş ve şöyle yazmıştı:
 
Türkiye finansı, turizmi ve medyasının kalbi, 14 milyonluk bir şehirde ortalığı altüst eden, siyasi-kültürel-sosyal boyutlu bir protesto ve şiddet dalgasının bir ulusal gazetenin baş sayfasında görülmemesine okurlardan tepki gelmesi kadar doğal bir gelişme olamaz. Ele alınması bir mesleki etik gereğidir.

BUGÜN KÖŞESİ BOŞ

Al Monitor ve Hunfington Post gibi gazetelere ve internet sitelerine yazdığı yazılarda da Türk medyasının habercilik görevini yeteri kadar yapmadığını yazan Baydar’ın bugün ise Okur Temsilcisi  köşesi boş kaldı.