Medya
20 Ağu 2011 20:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:42

SABAH'TA BÜYÜK SKANDAL! KOSKOCA ŞEMDİN SAKIK GÖZLERİNDEN KAÇTI! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Sabah gazetesinin yazıişlerinde bugün önemli bir skandala imza atıldı. Gündemin en hassas maddesiyle ilgili öyle bir hata yapıldı ki...

Sabah gazetesinde bugün bir gazetecilik skandalına imza atıldı. Gazetenin Ankara Haber Müdürü Mutlu Çölgeçen "Karayılan’ı İran kurtardı" başlıklı haberinde İran’ın Şemdin Sakık’ı koruduğunu yazdı. Haber metninde aynen şöyle yazıyordu: 

"İstihbarat birimlerine göre Türkiye’nin Karayılan, Fehman Hüseyin ve Şemdin Sakık’ı ele geçirmesini istemeyen bölgesel güçler bu kişileri pazarlık unsuru olarak koruyor. "

Halbuki Şemdin Sakık 1998 yılında yakalanmıştı. Çölgeçen aslında haberde Şemdin Sakık yerine Cemil Bayık yazmak istemişti.

Sabah gazetesi dün gece o büyük hatayla girdi baskıya. Tüm Türkiye o haberi Şemdin Sakık’lı metinle okudu.

Hata farkedildi ama iş  işten geçmişti. Skandal gazeteye basıldı ancak internet sitesinde bu hata düzeltildi ve Şemdin Sakık yerine Cemil Bayık yazıldı.

Haberin sahibi Mutlu Çölgeçen’in gözünden kaçan bu hatanın diğer editörlerin ve yöneticilerin de gözünden kaçması büyük bir skandal. Sabah gazetesindeki yetkililerin hepsinin böylesine dalgınlığı hiç de hayra alamet değil...

MEDYARADAR/ÖZEL