Medya
17 Mar 2021 11:33 Son Güncelleme: 17 Mar 2021 13:09

Sabah'ta 'Ballı Rant' haberi neden uçtu? Gazetede var, sitelerden kaldırıldı!

Sabah gazetesinin dün sürmanşetten yayınladığı "Ballı Rant" haberi gruba bağlı haber sitelerinden birden bire kaldırıldı. Aniden yapılan bu operasyon okurlarına aklına farklı sorular getirdi.

Sabah gazetesi dün okurlarının karşısına sürmanşetten yayınlanan İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar'ın Salacak sahilindeki lüks villası ile ilgili 'Ballı Rant' haberiyle çıktı.

Erhan Öztürk imzalı özel haberde Can Akın Çağlar'ın 2018 yılında bir bankada ipotekli olarak bulunan lüks villayı el altından değerinin çok altında bir fiyatla aldığı yazıyordu. O dönem 12 milyon TL'ye alınan villanın şu anda 80 milyon TL fiyatında olduğu belirtilirken haberin başlığında "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri 1 Koydu 7 Aldı" deniliyordu. 

                               

GRUBUN HABER SİTELERİNDE DE YAYIMLANDI 

İktidar yanlısı olan Sabah gazetesinin sürmanşetindeki 'Ballı Rant' haberi, Turkuvaz Medya Grubu'nun diğer yayın organları olan Takvim, AHaber ile birlikte Sabah gazetesinin internet haber sitesinde de yayımlandı. 

                                              

 

İNTERNET SİTELERİNDEN BİR SÜRE SONRA KALDIRDILAR

Ancak 'Ballı Rant' haberinin bir süre sonra Turkuvaz Medya Grubu'na bağlı tüm haber sitelerinde yayından kaldırıldığı görüldü. Okurlar haberin linkini tıkladıklarında Ballı Rant haberinin yok olduğunu gördü. Karşılarına "Sayfa bulunamadı" yazısı çıktı. 

                            

 

Okurlar internet üzerinden arama motorlarında haberi arattıklarında karşılarına gelen linki tıklamalarına rağmen habere ulaşamadı.

          

 

Sabah gazetesinde Erhan Öztürk imzalı 'Ballı Rant' haberinin tamamı şöyle: 

BALLI RANT

İBB Genel Sekreteri atanan Can Akın Çağlar el altından ballı satışla bir koydu yedi aldı.

Üsküdar Kız Kulesi Konakları’ndaki ipotekli villayı, 2018’de bir bankadan 12 milyon liraya satın aldı. El altından değerinin çok altında fiyatla yapılan satış tartışma yarattı. Villanın şu anki değeri ise 80 milyon lira.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, eski Milletvekili Dursun Çiçek başta olmak üzere çok sayıda partili tepki gösterdi.

İBB Genel Sekreterine Ballı Kaymaklı İhale!. 12 milyona aldığı villayı 80 milyona üfledi! İBB Genel Sekreteri atanan Can Akın Çağlar el altından ballı satışla bir koydu yedi aldı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atanan Can Akın Çağlar, Üsküdar Kız Kulesi Konakları’ndaki ipotekli villayı, 2018’de bir bankadan 12 milyon liraya satın aldı. El altından değerinin çok altında fiyatla yapılan satış tartışma yarattı. Villanın şu anki değeri ise 80 milyon lira

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) emekliye ayrılan Yavuz Erkut'un yerine Temmuz 2020'de genel sekreter olarak atanan Can Akın Çağlar'ın 2018'de bankaya ipotekli lüks boğaz manzaralı villası üç yılda 7 kat değer kazandı. Bankacılık piyasasında önemli bir yere sahip olan, Ziraat Bankası'nda genel müdürlük ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda (BDDK) yöneticilik yapan Çağlar, ballı satışta 1 koydu 7 kazandı.

Oschatz İstanbul Enerji Sistemleri Şirketi'nin aldığı kredi nedeniyle özel bir bankaya ipotek ettiği lüks villanın şanslı sahibi Çağlar, çok önemli bir yatırıma da imza attı. Şirketin aldığı kredi borcunu ödeyememesi nedeniyle İstanbul Üsküdar Salacak sahilinde Kız Kulesi'nin hemen karşısında yer alan 12 villanın bulunduğu Kız Kulesi Konakları'nda muhteşem boğaz manzaralı, tenis kortlu, yüzme havuzlu tripleks villa bankaya kaldı.

Bankadan satışın el altından yapılarak 12 milyon liraya satın alınan villanın şimdiki değeri ise 80 milyon TL. Kız Kulesi Konakları'nın en değerli villası aynı zamanda kapanmaz yarımada manzarasına da sahip. Çağlar, içinde 8 oda, 3 salon ve terası bulunan 650 metrekarelik villayı bankadan 10 milyon liraya satın aldı. Çağlar, "Ucuza alındı" tepkilerinin ardından satışı iptal ettirip, bu sefer 12 milyon lira ödedi. Villanın tapudaki resmi satış rakamı ise 5 milyon 873 bin liraydı. 2018'de alınan villa için emlak vergisi ödenmezken, ikinci yıl 26 bin 276 lira emlak vergisi ödedi.

Aynı sitede 2018'de satışa koyulan ve sitenin arka bölümlerinde yer alan villalar için satış değeri 50 milyon TL olarak emlakçılara verildi. Çağlar'ın villasının hem en önde hem de kapanmaz manzarası olduğu için şerefiye payı da var. İsminin açıklanmasını istemeyen bölgenin en önde gelen emlakçılarına göre villanın şuanki değeri 80 milyon lira.

GENEL SEKRETER OLMASINA CHP'LİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Daha önce Eureko Sigorta Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığı görevinde bulunan Çağlar'ın İBB'ye genel sekreter olmasına CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, eski Milletvekili Dursun Çiçek başta olmak üzere çok sayıda partili tepki gösterdi. Çiçek "Can Akın Çağlar kimdir? Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarında FETÖ suç örgütü ve ortaklarının işlediği hukuk cinayetlerinin mağduru olduğumuz dönemde İstanbul'a tayin isteyen sevgili eşimi Ardahan'a süren Genel Müdür'dür. Bu infaz talimatını kimden aldı?" demişti.

DEĞERİNİN ÇOK ALTINDA BİR FİYATLA SATILDI

Kız Kulesi Konakları'ndaki villanın eski sahipleri enerji dağıtım işleri yapan Oschatz İstanbul Enerji Sistemleri. Şirketin sahipleri Alman Hans Jürgen, Jan - Christoper, Tim Oliver Scharg kardeşler. İki kardeş ipotekli villalarının değerinin çok altında satılmasına tepki gösterip Türkiye'yi terk etti.