Polemik & Kulis
22 Nis 2020 12:43 Son Güncelleme: 22 Nis 2020 12:45

Sabah'ın sahte korona tablosuna Yılmaz Özdil'den açıklama

Dün akşamki Halkın Vicdanı programında ‘Sahte bilanço’ya değinen Özdil, "Sahte ve yalan bilgiyi kim üretti? Böyle bir hata SÖZCÜ gazetesi tarafından yapılsaydı, şu anda terör örgütü üyeliğinden dava açılmıştı" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabından duyurduğu ‘corona’ bilançosu, hükümete yakın bazı gazete ve televizyonlar tarafından önceden ve yanlış olarak açıklanınca ortalık karışmıştı.

Dün akşamki Halkın Vicdanı programında ‘Sahte bilanço’ya değinen Özdil, "Sahte ve yalan bilgiyi kim üretti? Neden yandaş medya üzerinden topluma bu bilgi verildi? Bir sahte bilgi dünyada ilk kez yandaş medya tarafından yayınlandı. Bununla ilgili ne düzeltme ne özür yayınlandı. Böyle bir hata SÖZCÜ gazetesi tarafından yapılsaydı, şu anda terör örgütü üyeliğinden dava açılmıştı" dedi.

İşte Özdil'in konuşması:

BÖYLE BİR HATA SÖZCÜ TARAFINDAN YAPILSAYDI
Yandaş medyada günün rakamları açıklandı. Hepimiz baktık. Ama bir tuhaflık vardı çünkü Sağlık Bakanı günlük bilgileri kendi sosyal medya hesaplarından açıklıyor.

Başka bir rakam açıklandı resmi olarak. Sahte ve yalan bilgiyi kim üretti? Neden yandaş medya üzerinden topluma bu bilgi verildi. Bir sahte bilgi dünyada ilk kez yandaş medya tarafından yayınlandı.

Bununla ilgili ne düzeltme, ne özür yayınlandı. Böyle bir hata SÖZCÜ gazetesi tarafından yapılsaydı, şu anda terör örgütü üyeliğinden dava açılmıştı. Vatan haini ve terörist ilan etmişlerdi.

En az 50 tane savcı terör örgütü üyeliğinden dava açmış olurdu. Görüyoruz ki yalan, sahte bilgi verildi ve kim verdi, neden verdi, amaç neydi en ufak bir açıklama yok. Her gün çıkıp namuslu medyaya hakaret edenler bu konuyla ilgili ağızlarını bile açmadı.