Gündem
04 Haz 2015 15:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:37

Sabah'ın o haberi Deniz Zeyrek'i küplere bindirdi: "Nasıl bir ülke olduk yahu!"

Hürriyet "İstanbul'un Yeni Vapurlarını Beğendiniz mi?" diye tartışmaya açınca olanlar oldu. Sabah'ın muhalif haberi Deniz Zeyrek'i kızdırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katıldığı törenle önceki gün 3 adet yeni vapur, İstanbulluların hizmetine sunulmak üzere suya indirildi ama polemik ve tartışmalar da anında başladı.

Hürriyet gazetesi hizmete sunulan yeni vapurlarda açık alan olmadığından artık martılara simit atılamayacağını belirten haberini twitter'dan "İstanbul'un Yeni Vapurlarını Beğendiniz mi?" diye tartışmaya açınca ipler koptu.




Durusu, Göksu ve Küçüksu isimli vapurlar için Hürriyet'in yapığı haber Sabah gazetesine "Aydın Doğan nereden saldıracağını şaşırdı" diye bir haber olunca, Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek isyan etti.

CNN Türk'te yayımlanan Parametre programında Hakan Çelik ve Ebru Baki ile gündemi yorumlayan Deniz Zeyrek hem çok sinirlendi hem de kendisine hakim olmak için çaba sarfederek konuştu.

"Beğenen de beğenmeyen de fikrini söylesin" diyen Zeyrek kzıgınlıkla söyleyeceği kelimeleri seçmeye çalışırıken, "Bu nasıl bir düşünce nasıl bir yaklaşımdır. Neyse kızdım. Bu İstanbul’un değişik bir atmosferi var. Her konu böyle ama… Buradan bir komplo çıkarıyorlar. Altı üstü bir vapur. Hükümet kurmuyoruz, siyasi konu tartışmıyoruz. Bu kadar ya…" diye isyan etti.

İşte canlı yayında Deniz Zeyrek'in sözleri:

Deniz Zeyrek: Bazı gazeteler, bizim vapurlarla ilgili eleştirel görüşlerimizi bir siyasi şeye çevirdiler. Gerçekten anlamıyorum. Gazete haber yapmış, “bunlar şimdi de vapura taktılar” diye… Vapuru beğenmedik de mi demiyeceğiz?  Nasıl bir ülke olduk yahu? Gerçekten sevmedim kardeşim yahu! Eskisini istiyorum. Bunu niye politize ediyorsun? O gazeteciler… Cumhurbaşkanımızın hakaret içerikli tanımı ile söylemek istemiyorum. Bize hakaret etti biliyorsun. “O gazeteciler şimdi de vapura taktı” diyorlar. Kardeşim sen beğenebilirsin, ben beğenmiyorum. Beğenen de söylesin, benim gibi beğenmeyen vatandaşlar da söylesin ya. Bırakın söylesin. Ben anlamıyorum. Gazete haber yapıyor. O gruptaki gazeteciler şimdi de vapura taktı diye.

Hakan Çelik: Böyle bir haber mi var? Ben görmedim?

Deniz Zeyrek: Sabah gazetesinin haberi. Şimdi de vapura taktılar. Bu ülke nasıl bir ülke oldu. Tamam her yapılanı destekleyin, arkasından gidin. Ama bir insan da beğenmediğini söylesin. Söyleyemeyecek miyiz yani. İnanılmaz bir şey, izleyicilerimiz ilgi gösteriyor.  Onlar da tartışsın. Ben İstanbul’da yaşamıyorum, 40 yılda bir geliyorum İstanbul’a. 40 yılda bir biniyorum vapura. Benimle ilgili bir mesele değil. Ama fikrimi söylüyorum. Ben bu vapuru sevmedim. Sevdim deseydim alkışlayacak mıydınız. Bu nasıl bir düşünce nasıl bir yaklaşımdır. Neyse kızdım. Bu İstanbul’un değişik bir atmosferi var. Her konu böyle ama… Buradan bir komplo çıkarıyorlar. Altı üstü bir vapur. Hükümet kurmuyoruz, siyasi konu tartışmıyoruz. Bu kadar ya…

Ebru Baki: Martılara simit atmak istiyoruz.

Hakan Çelik: Bir şey söyleyeceğim. Türkiye’de basit ve kolay çözülecek meselelerde bile birbirimize kızıyor, söyleniyoruz. Ne kadar gerildiğimiz, kızdığımız ortada.

Deniz Zeyrek: Türkiye’nin büyük gazetelerinden biri çıkıp nereden saldıracağını şaşırdı, şimdi de vapurlara saldırıyor diye başlık atıyor. Ne diyeceksin yani.