Gündem
15 Ağu 2014 11:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Sabah'ın haberine TÜBİTAK'tan yalanlama!

TÜBİTAK Kurumsal İletişim Başkanlığı, dün Sabah gazetesinde yer alan, 'TÜBİTAK’ta bilim hırsızlığı' başlıklı haberdeki iddiaları yalanladı.

Söz konusu haberde, TÜBİTAK ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde (MAM) görev yapan bazı yöneticilerin teşvik başvurusu yapan projeleri kişisel çıkarları için yasadışı olarak arşivleyip rakip firmalara sattığı iddia ediliyordu.

Konuyla ilgili olarak TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamada, "Ancak haberin merkezindeki TÜBİTAK MAM, teşvik başvurularının yapıldığı bir birim değil, araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü bir merkezdir. Bu sebeple MAM'a teşvik başvurularının yapılması ve yöneticiler tarafından arşivlenmesi teknik olarak mümkün değildir." denildi.

Haberde yer alan, 'Somut verilere ulaşıldı' ifadesinin hiçbir somut veriye dayanmadığına işaret edildi. Açıklamada, bu konuda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu'nun bir soruşturmasının da söz konusu olmadığı vurgulandı. "Kurumumuzu yıpratmak ve kamuoyunu yönlendirmek için maksatlı bir şeklide yapılan bu haber, tamamen gerçek dışı bilgilerden oluşturulmuştur. Tarafımıza ve ilgili olduğumuz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na hiçbir şey sorulmadan, meçhul bir ağzın ifadeleriyle yapılan bu haber, ülkemize katkı sağlayacak proje çalışmalarını sekteye uğratacak ve sanayicilerin güvenini zedeleyecektir." denildi.