Medya
15 Oca 2013 10:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

SABAH'IN HABERİ NE KADAR DOĞRU; İŞTE TRAFİKTEN SIFIR ALAN DİZİLER

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Sabah'ta yer alan bir haberden sonra dizilerin trafik raporunu ortayı çıkardı

TRAFİKTEN SIFIR ALAN DİZİLER!

İşte Emniyet’in 20 Ekim-31 Aralık 2012 tarihleri arasında ekrana gelen 37 dizide emniyet kemeri takılması gereken sahnelerde kemer takıp takmadığı, seyir halindeyken cep telefonuyla konuşup konuşmadıklarına dair tespitleri

Cuma günü Sabah’ta, ‘Emniyet’ten ATV dizilerine tam not’ başlıklı bir haber vardı.       

Spotunda, “Emniyet Genel Müdürlüğü, TV dizilerinde emniyet kemeri takılmasıyla seyir halinde cep telefon kullanımınızı ölçtü. ATV dizileri bu konuda takdir topladı” yazan haber bir hayli ilgimi çekti.

Alper Sancar imzalı haberde ATV dizilerinden ‘Alemin Kıralı’, ‘Benim İçin Üzülme’, ‘Huzur Sokağı’, ‘Krem’ ve ‘Hayat Devam Ediyor’a dair istatistikleri görüp ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ya dair verilere rastlayamayınca bir ‘kurt’ düştü içime.

‘Kurtlar Vadisi Pusu’, polislerin de sevdiği bir dizi. O yüzden acaba emniyet mi liste dışı tuttu ‘Kurtlar Vadisi Pusu’yu, yoksa ortaya çıkan tablo atılan manşetle taban tabana zıt çıktığı için mi habere dahil edilmedi? Bunu öğrenmenin bir yolu vardı, o da araştırmayı yapanlara ulaşmak.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nü aradım.
Söz konusu araştırmayı Trafik Eğitim Araştırma Daire Başkanlığı’nın yaptığını söylediler.
Orayı aradım ve Eğitim Koordinasyon Şube Müdürü Mehmet Kamil Ekmekçi’ye ulaştım. Sağ olsun o da hemen araştırmayı gönderdi.

İşte Emniyet’in 20 Ekim-31 Aralık 2012 tarihleri arasında ekrana gelen 37 dizide emniyet kemeri takılması gereken sahnelerde kemer takıp takmadığı, seyir halindeyken cep telefonuyla konuşup konuşmadıklarına dair tespitleri.
Gördüğünüz gibi parlak bir tablo yok ortada.
Kurallara harfiyen uyan hiçbir dizi yok, ama trafikte ‘0’ çeken dizi çok.

37 DİZİNİN TRAFİK KARNESİ :



Ali Eyüboğlu’nun yazısının tamamı için tıklayın