Medya
29 Eyl 2019 14:51 Son Güncelleme: 29 Eyl 2019 14:57

Sabah'ın başyazarı Erdoğan'ı kızdıracak: Bu özel hayata tecavüzdür

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti öncesi açıkladığı özel araçlarda sigara yasağı uygulaması hayata geçirildi. Hükümete yakın Sabah gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas ise yasağa tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti öncesi açıkladığı özel araçlarda sigara yasağı uygulaması hayata geçirildi.

Türkiye’nin dört bir yanında trafik polisleri yeni yasakla ilgili sürücülere 153'er TL para cezası kesti.

Hükümete yakın Sabah gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas ise yasağa tepki gösterdi.

Mehmet Barlas “Madem sigaraya devlet bu kadar düşman... O zaman neden içicilik yasa dışı değil?” başlıklı yazısında “Sanmayın ki bugünlerde İstanbul'da herkes geride kalan 5.8'lik depremin yarattığı paniği konuşuyor... Bugünlerde sigara içenler de içmeyenler de, özel otomobillerin bile arka koltuklarında sigara içenlere verilen cezaları konuşmakta...” ifadelerini kullandı.

“Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan kaynaklı olan sigara düşmanlığının çok mantıklı izahı tabii ki var” diyen Barlas şöyle devam etti:

“Sigara keyif verdiği oranda çeşitli hastalıklara ve bu arada akciğer kanserine de sebep olan çok kötü bir alışkanlığın aracıdır. Bu satırların yazarı olan ben uzun yıllar sigara içtim ve bu nedenle iki kez ameliyat masasına yattım. Dört yıla yakın zamandır hiç sigara kullanmıyorum. Ve hala sigarayı nasıl olup da bırakabildiğime inanamıyorum.”

“ÖZEL HAYAT’ DENİLEN KUTSALA BİR TECAVÜZ ANLAMINI TAŞIYOR”

Mehmet Barlas, “Ancak ben bile otomobillerinde sigara içenlere verilen para cezalarını anlamakta güçlük çekiyorum” diyerek eleştirisini şöyle aktardı:

“Çünkü her şeyin ötesinde bu, ‘Özel hayat’ denilen kutsala bir tecavüz anlamını taşıyor. Köşebaşlarında pusuya yatmış gözcülerin çektikleri fotoğrafların polis elinde cezaya dönüşmesi, açıkçası büyük öfkeye yol açmakta.

Eğer devlet veya Cumhurbaşkanı Erdoğan sigaraya bu kadar karşı iseler, neden sigara hâlâ yasak değil ve üstelik sigara üreten şirketlerin ödediği vergilerle neden herkesin maaşları veriliyor? Kısacası zaten son yıllardaki ekonomik zorluklar herkesin burnundan solumasına neden olmuşken ve hemen her şeye üst üste zamlar gelirken, bir de otomobilde içilen sigaraya gelen ceza, tepkileri katlayarak artırdı.

Ne olacaksa olsun...

Sigara tabii ki teşvik edilecek bir alışkanlığın ürünü değil... Ama herkesin özel hayatında bile büyük gözaltında tutulması da, pek kabul edilemiyor.

Keşke sigara toptan yasaklansaydı ve ondan sonra da ne olacaksa olsaydı... Sonuçta bir zamanlar kokain kullanımı da serbest değil miydi? Ya da devlet, çeşitli uyuşturucuları Toprak Mahsulleri aracılığı ile üretip satmıyor muydu?”