Gündem
06 Şub 2023 07:09 Son Güncelleme: 06 Şub 2023 14:11

Sabaha karşı birçok şehri sallayan deprem! Çok sayıda yıkılan bina var…

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem büyük panik yarattı. Çok sayıda ilde hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 7.4 olarak duyurdu. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman'da yıkılan binalar var. Deprem sonrası tüm Türkiye ayağa kalkarken; en büyüğü 6,6 olan 22'den fazla artçı deprem yaşandı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 4.17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti.

7.4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Deprem çevredeki illerden de hissedildi, yurttaşlar evlerinden çıktı. Gaziantep ve çevredeki birçok ilde binaların yıkıldığı ve göçük altında kalanların olduğu bilgileri geliyor.

AFAD’ın verdiği bilgiye göre 7.4 büyüklüğündeki deprem ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi. Saat 4.26’da Gaziantep Nurdağ’da 6.4, saat 4.36’da Gaziantep Islahiye’de 6.5, saat 4.28’de de yine Gaziantep Nurdağ’da 6.6 büyüklüğünde artçı depremler gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ise depremin merkez üssünü Gaziantep olarak kaydederken, büyüklüğünü 7,5 olarak bildirdi.

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi.

Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı. Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu. Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ekiplerin sahada çalışmaları sürüyor.

AFAD'DAN CEP TELEFONUYLA İLETİŞİM UYARISI

AFAD'dan deprem sonrası cep telefonlarıyla iletişime dair, "Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının" uyarısında bulundu.