Gündem
05 Mayıs 2014 12:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:08

Sabah yazarının iddiası Cemaati ayağa kaldıracak!

Sabah yazarı Sevilay Yükselir, HSYK'da görevli bir hâkimin yakmaya çalıştığını iddia ettiği CD'leri ele geçirdiğini yazdı.

Ankara'nın bir köyünde HSYK'da görev yapan bir hâkimin elindeki çok önemli dokümanların ekmek fırınında yakılacağı ihbarını aldığını söyleyen Yükselir, yakılmadan ulaştıkları CD'leri bu akşam % 100 programında yayınlayacağını duyurdu.

Sabah gazetesinde "Paralel'e teknik nakavt" başlığıyla verilen haberde ele geçirildiği söylenen CD'lerin içeriği anlatılıyor.

HSYK'daki bu hâkim kim? Ve neden bu dokümanları yok etmeye çalıştı? Bir hard disk ve çok sayıda CD'nin içeriği tartışma konusu olacak.

Bulunan hard diskin yakılmadan önce tahrif edildiği ve birçok CD'nin kırıldığı belirtilen haberde, Fethullah Gülen'in daha önce hiç yayımlanmamış sesli görüntüleri olduğu belirtiliyor.

Bu dinlemelerin, Gülen'in örgüt mensupları ile yaptığı sohbette kendilerine, "Kuvvet dengesinin olmadığı yerde teknik esastır, sen karşı tarafı teknik nakavt edeceksin, hep sen haklı görüneceksin, âlem sana haklı diyecek, hukuki müesseseler sana haklı diyecek, efkaramı amme sana haklı diyecek nesi vardı bu insanların diyecek" şeklindeki fetvasına dayanılarak yapıldığı iddia ediliyor.

SULTAN FATİH HAKKINDA YORUM

Video kayıtlarında Gülen'in, Fatih Sultan Mehmet hakkındaki yorumunun İslam dünyası ve milliyetçi camiada büyük tartışmaları da beraberinde getireceği belirtiliyor. Öte yandan Hollanda'da cemaat mensubu olduğu tahmin edilen Necdet Hoca adlı kişiyle ilgili sert uyarılarda bulunan Gülen'in sinirleri bozulunca enteresan bir üslup kullandığı belirtiliyor.

GÜLEN CD'Sİ NASIL BULUNDU?

İddiaya göre bu akşam A Haber'de yayınlanacak olan Fethullah Gülen CD'si Ankara'nın bir köyünde HSYK'da görev yapan hakim tarafından fırında yakılmak istenirken ele geçirildi. 4 CD'deki dökümanların ve görüntülerin tamamen kurtarıldığı söyleniyor. Görüntüler arasında Gülen'in hiç bilinmeyen konuşmaları da yer alıyor.

BU AKŞAM YAYINLANACAK

A Haber'in 'Türkiye'de deprem etkisi yaratacak' dediği görüntüler bu akşam 21.30'da yayınlanacak.