Medya
26 Mar 2021 15:23 Son Güncelleme: 26 Mar 2021 16:00

Sabah yazarını Osman Müftüoğlu'nun tam kapanma çağrısı kızdırdı! "Hayatımızı oyun mu zannediyor?"

Hürriyet'in baş yazarı doktor Osman Müftüoğlu'nun koronvirüse karşı tam kapanma istemesine Sabah yazarı Melih Altınok ilginç bir benzetmeyle tepki gösterdi.

Türkiye'de koronavirüs haritası kırmızıya dönünce Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu tam kapanma çağrısı yaptı. Sabah yazarı Melih Altınok, Müftüoğlu'nun çağrısını beğenmedi ve eleştirdi. Eleştirirken de öyle bir benzetme yaptı ki, korona günlerinden hafızalara kazınacak gibi: "Osman Bey milyonlarca insanın hayatını etkileyecek olağanüstü bir tedbiri, sanki sevgilisine hafta sonu tatili teklifi yaparmış edasıyla önerebiliyor?"

Melih Altınok köşesinde tam kapanmaya karşı olduğunu anlatırken, gerekçelerini de açıkladı. Yazısında Osman Müftüoğlu'nu hedefe koyan Altınok, şöyle seslendi: "Meraklanmayın hocam, Demirel'in siyasi öngörülerini ve sonuçlarını unutmadığımız gibi, siz hekimlerimizin sağduyusuna en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerimizdeki tavrınızı da hep hatırlatacağız."

İşte Melih Altınok'un o yazısı....

MERAKLANMAYIN, 'OSMAN BEY DEMİŞTİ' DİYECEĞİZ

Hürriyet'in doktor yazarı Osman Müftüoğlu dün köşesinden "Hafta sonu kapanalım mı?" diye soruyordu.

Müftüoğlu'nun yazısının başlığında bize soruyormuş gibi yaptığına bakmayın... Zira doktorumuz sıkıyönetim komutanlığı emirlerini andıran tıbbi tavsiyesinde çok kararlı:

"Duruma acilen müdahale edilmesi ve ülke genelinde hemen bu hafta cuma akşamı 21.00'den başlayarak pazartesi sabahı 05.00'te sonlanacak bir TAM KAPANMA durumunun ilan edilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Eğer böyle bir kapanma ülke genelinde düşünülmez ise hiç olmazsa kırmızı illerde mutlaka ama mutlaka uygulamaya sokulmalı."

Peki, cumartesi günleri sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla da vatandaş ve aylardır faturanın en ağırını ödeyen esnaf biraz soluk almışken, moral bulmuşken...

Pek çok tıpçı, bilim adamı mevsimsel sebeplerle üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını, meselenin sadece izolasyon tedbirleriyle ilgili olmadığını söylerken...

Osman Bey milyonlarca insanın hayatını etkileyecek olağanüstü bir tedbiri, sanki sevgilisine hafta sonu tatili teklifi yaparmış edasıyla önerebiliyor?

Tam kapanma dediği şeyin, doktorlar ve köşe yazarlar dışındaki milyonlarca emekçi, esnaf için işlerin, hayatın durması anlamına geleceğini hesap edemiyor mu?

Sokağa çıkmak, ticaret yapmak gibi temel evrensel haklarımızı aman canım bir süre kullanmayıverin diye tavsiyede bulunmak bu kadar kolay mı?

Hayatımızı oyun mu zannediyor?

Yazısının ilerleyen bölümlerinde öğreniyoruz ki, Müftüoğlu ileride "Ben dememiş miydim" dememek için yasak önerirken elini korkak alıştırmıyormuş.

Çünkü salgının başından bu yana hep, rahmetli Süleyman Demirel'in kendisine öğrettiği "Sıkıntılı dönemlerde eleştiride kıskanç, övgüde cömert olacaksın. Bir önerin varsa eğer onu da zamanında ve nezaketle yapacaksın" yaklaşımını benimsemiş.

Meraklanmayın hocam, Demirel'in siyasi öngörülerini ve sonuçlarını unutmadığımız gibi, siz hekimlerimizin sağduyusuna en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerimizdeki tavrınızı da hep hatırlatacağız.