Medya
19 Mayıs 2020 15:34 Son Güncelleme: 19 Mayıs 2020 16:33

Sabah yazarından tepki: Bunlar akademisyen ise vay kızlarımızın haline!

Biri kameranın açık olduğunu unutup "Kızların resimlerini de görüyoruz böylece çaktırma" dedi bir diğeri ise "12-17 yaş arası kızların mükemmel vücutları var. İlk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş" diyerek tüylerimizi diken diken etti. Sabah yazarı Aytuğ sözde profesörlere tepki gösterdi.

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Orhan Acar ve Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Muttalip Kutluk Özgüven'in skandal sözleri infial yaratmıştı. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da mahkeme yolunu işaret etti ve "4 yaşındaki kızım bir gün büyüyecek, üniversiteyi kazanacak, bu adamların eline düşecek diye... Evlatlarımızı koruması, esirgemesi, eğitmesi, doğruyu göstermesi gereken akademisyenlerin hali buysa vah bizim kızlarımızın haline ki, ne vah!.." diyerek bu duruma tepki gösterdi.

İşte Aytuğ'un bugünkü yazısından "Bunlar akademisyen ise vay kızlarımızın haline..." başlıklı o bölüm:

Geçen hafta Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Orhan Acar'ın öğrencileri ile video konferans yapmadan önce ağzından kaçırdığı "Bu arada kızların fotoğraflarını da görüyoruz, çaktırmadan" şeklindeki sözleri ülkeyi sallamıştı. Aradan üç gün geçmedi ki bu kez bir başka profesörün canlı yayındaki sözleriyle tüylerimiz diken diken oldu. Akit TV'deki Derin Kutu programında konuşan Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Muttalip Kutluk Özgüven, "12-17 yaş arası kızların mükemmel vücutları var. İlk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş" deyiverdi.
Korkuyorum... 4 yaşındaki kızım bir gün büyüyecek, üniversiteyi kazanacak, bu adamların eline düşecek diye... Evlatlarımızı koruması, esirgemesi, eğitmesi, doğruyu göstermesi gereken akademisyenlerin hali buysa vah bizim kızlarımızın haline ki, ne vah!.. İşini doğru dürüst yapan ahlaklı bilim adamlarımızı tenzih ediyorum tabii ki. Ama asıl görev onlara düşüyor. Bu profesör müsveddelerini dava etsinler. Mesleklerini, titrlerini, imajlarını zedeleyen bu çürük yumurtaları aralarından atmak, öncelikle onların görevi çünkü.
Üzülüyorum... Bu memleketin gerçek eğitimcileri, Anadolu'nun ücra köylerinde kapı kapı dolaşıp ana-babaları, kız çocuklarını okula göndermeleri için ikna etmeye çalışıyorlar. Bu sapkın zihniyetli sözde profesörler yüzünden onları ikna etmek güçleşecek. İşte asıl ona üzülüyorum...