Medya
22 Mar 2021 11:05 Son Güncelleme: 22 Mar 2021 13:09

Sabah yazarından Kılıçdaroğlu'na 'işkence" çağrısı! Başkan sen ne ayaksın diye sormayacak mı

Gazeteci Şükrü Benli'ye CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın işkence yaptırdığı iddiasının ardından Sabah yazarı Melih Altınok, Kılıçdaroğlu'na seslenerek "Edirne'ye bir telefon açma zamanı gelmedi mi?" diye sordu.

Gazeteci Şükrü Benli'ye 15 Temmuz darbe gecesi çekilen görüntüler nedeniyle CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın işkence yaptırdığı iddiası dünkü Sabah gazetesinin manşetindeydi. Şükrü Benli'nin işkence gördüğüne dair anlattıkları satır satır gazete sayfasında anlatılırken, bugün Melih Altınok konuyu köşesine taşıdı. 

Altınok, gazeteci Şükrü Benli'nin çektiği Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın 15 Temmuz gecesi elinde içkiyle yaptığı kutlama görüntülerinden sonra siyasi hayatının devam ediyor olmasına dikkat çekti: "15 Temmuz'daki görüntüleri üzerine siyasi hayatı bitmesi gerekirken Gürkan'ı yeniden adaylıkla ödüllendiren CHP Genel Merkezi bu iddialara ne diyor?"

Gazeteciye işkence iddialarının ardından CHP Genel Merkezi'nin tavrını sorgulayan Sabah yazarı Altınok, ardından da Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi: "Peki ya, Kemal Kılıçdaroğlu hiç olmazsa bir telefon açıp "Başkan sen ayaksın" diye sormayacak mı"

İşte Melih Altınok'un o yazısı

KEMAL BEY EDİRNE'YE BİR TELEFON AÇMANIN ZAMANI GELMEDİ Mİ?

Edirne'nin bir belediye başkanı var. Recep Gürkan.
Kendisini 15 Temmuz gecesi bir türkü barda, sokakta sivilleri katleden FETÖ'cü darbecilerin şereflerine kadeh kaldırıp bir de utanmadan Dev-Genç Marşı okuttuğu görüntüleriyle hatırlıyoruz.
Dün Sabah'ta Muhammed Uzun'un Gürkan'la ilgili bir haberi vardı. Muhammed bu rezil görüntüleri çeken gazeteci Şükrü Benli'yle konuşmuş.
Meslektaşımızın anlattıkları korkunç.
Baskılar üzerine Bulgaristan'a yerleşen Benli, Türkiye'den gelen kişilerce çağrıldığı otel önünde eterle bayıltılarak kaçırıldığını belirtip şunları anlatıyor:

"Gözümü bir köy evinde açtım. 'Belediye başkanının görüntülerini nasıl çekersin?' denilerek darp edildim. Filistin askısına asıldım ve cinsel organıma elektrik verdiler. Bazı cisimlerle cinsel saldırıda bulundular. Kadın elbiseleri giydirip ruj sürerek görüntülerim çekildi. 'Öldürün beni' diye bağırdım ama dinlemediler. Bu onur meselemdir. Şu an yargılama devam ediyor. Vazgeçmem için para teklif ettiler. Hayati tehlikem var ama hak ettikleri cezayı alana kadar peşlerini bırakmayacağım." 15 Temmuz'daki görüntüleri üzerine siyasi hayatı bitmesi gerekirken Gürkan'ı yeniden adaylıkla ödüllendiren CHP Genel Merkezi bu iddialara ne diyor?

Peki ya, Kemal Kılıçdaroğlu hiç olmazsa bir telefon açıp "Başkan sen ayaksın" diye sormayacak mı?

Zira darbeyi, ayaklarına terlik geçirip televizyon başında kahve içerek seyretmekten falan bahsetmiyoruz Kemal Bey. Mesele daha ciddi görünüyor.