Medya
25 Eki 2019 14:03 Son Güncelleme: 25 Eki 2019 14:10

Sabah yazarından Fatih Portakal'a bayrak cevabı: Korkma Portakal ver coşkuyu!

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, Fatih Portakal'ın Türk Ordusunun Resulayn'da YPG'nin karargahına Türk bayrağını asmasını yayınlamaması üzerine "Korkma, Portakal ver coşkuyu!" şeklinde seslendi.

Suriye-Resulayn'da arama tarama faaliyetlerine devam eden Türk askeri, YPG'nin sözde karargahına da Türk bayrağını astı.

Fox Tv Ana Haber sunucusu Fatih Portakal ise Türk Ordusunun Türk bayrağını asmasını yayınlamadı ve nedenini şöyle açıkladı: "Belediye binasında Özgür Suriye Ordusu ve Türk askeri Türkiye bayrağı asmıştı. Biz o görüntüyü kullanmadık. Çünkü Azez'de sıkıntı yaratmıştı Türkiye'nin başına. Biz bu görüntüyü ilk gördüğümüz anda 'Kullanmayacağız' dedik. Ve dedik ki; 'Böyle bir görüntü nasıl veriliyor?' Savunma Bakanlığı acaba bunun farkında değil mi diye aklımızdan geçirdik. Çünkü biz oraya bayrak dikmek, işgal etmek için gitmedik. Sadece ve sadece sınır güvenliğimiz için gittik." 

Bu açıklamalar üzerine Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel,  "Korkma Portakal ver coşkuyu" başlıklı yazısı ile Fatih Portakal'a seslendi ve "Ordu düşmanı ezip geçtiyse, ay yıldızlı bayrak orada dalgalanıyorsa, hiç düşünme, endişelenme.
Ver coşkuyu, yayınla o görüntüyü." ifadelerini kullandı. 

Mevlüt Tezel, Fatih Portakal'a şöyle dedi:

Portakal haber sunmayı siyaset yapmakla karıştırıyor. Kendisi, savunma bakanı mı, muhalefet lideri mi, haber spikeri mi belli değil!
Sayın Portakal, kanalının adı Fox ama Türkiye'de yayın yapıyorsun!
Ordu düşmanı ezip geçtiyse, ay yıldızlı bayrak orada dalgalanıyorsa, hiç düşünme, endişelenme.
Ver coşkuyu, yayınla o görüntüyü.
Kimse sana niye Türk bayrağını gösterdin diye sormaz! Ama göstermezsen soran çok olur!