Politika
15 Nis 2024 11:32 Son Güncelleme: 15 Nis 2024 11:37

Sabah yazarından 'Erdoğan'a ihanet' çıkışı: "Dün gölgesine basmaktan çekinenler..."

Sabah yazarı Yavuz Donat, 31 Mart seçimlerinde başarısız olan AKP'nin genel başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin MYK toplantısındaki sözlerine yer vererek, "Dün onun gölgesine basmaktan çekinen bazı isimler, bugün ihanet içindeler." dedi.

Donat bugünkü yazısında, seçimin ardından AKP MYK'da Erdoğan'ın "ihanet" açıklamasını destekleyerek, şu ifadeleri kullandı: 

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan... AK Parti Merkez Yönetim Kurulu toplantısı... 2 Nisan 2024... Dedi ki: "Nerede bir eksik, hata, kasıt veya ihanet varsa, üzerine gitmek boynumuzun borcudur."
İhanet... Bir ahlak sorunu. Siyasi tarih... İhanetlerle dolu. Erdoğan... İhanet ile karşılaşan ilk lider değil... Son lider de olmayacak.

Bir zamanlar Atatürk'ün... Sonra İsmet İnönü, Adnan Menderes, Süleyman Demirel ve Turgut Özal'ın; gölgesine basmaya bile cesareti olmayan çok kişi... Zamanla, ihanet etmekte birbirleri ile yarıştılar.
Aynı olayla Erdoğan da karşılaşıyor. Dün onun gölgesine basmaktan çekinen bazı isimler, bugün ihanet içindeler. Sürpriz mi? Hayır. Dedik ya... Ahlak sorunu."

Yazının tamamını okumak için tıklayın