Medya
17 Kas 2019 20:32 Son Güncelleme: 17 Kas 2019 20:39

Sabah yazarından Ahmet Altan çağrısı: "FETÖ'nün elinden kurtarın"

FETÖ’den kapatılan Taraf gazetesinde bir dönem Ahmet Altan’la birlikte çalışan, Taraf’ın eski yazarı ve şimdiki Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok bir çağrıda bulunarak, "Ahmet Altan'ı FETÖ'nün elinden kurtarın" dedi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkındaki tahliye edilme kararını kaldırmasının ardından gözaltına alınan Ahmet Altan tekrar tutuklanmıştı.

Ahmet Altan’ın tutuklanma gerekçelerinden biri de tahliye edilmesinden sonra kaleme aldığı yazıydı.

Ahmet Altan K24’e bir yazı yazmış ve koğuş arkadaşlarını anlatmıştı. Ahmet Altan'ın güzellemeler yaptığı hücre arkadaşı Selman Fethullah Gülen'in yeğeni çıkmıştı.

FETÖ’den kapatılan Taraf gazetesinde bir dönem Ahmet Altan’la birlikte çalışan, Taraf’ın eski yazarı ve şimdiki Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Altan’ın tutuklanmasına dair bir ayrıntıyı kaleme aldı.

Melih Altınok, “Ahmet Altan’ı FETÖ’nün elinden kurtarın!” başlıklı yazısında, “Evet, Altan'a içerideyken hücre arkadaşı olarak yanına bizzat Fetullah'la kan bağı olan Selman Gülen'in düşmesi bir aklın ürünü mü yoksa tesadüf mü bilemiyorum. Ancak Altan'ın FETÖ'ye hâlâ tek bir laf etmemesinde bu tercihin de ciddi payı olduğu kesin. Düşünsenize, içerideyken Ahmet Altan'ın başında 7/24 nöbetçi olarak bir FETÖ'cü varmış! Altan da doğal olarak onunla diyalog geliştirmiş. Çıkınca da hücre arkadaşı Selman'ın nezdinde içerideki tüm FETÖ'cülerin imajına fırça atıvermiş. Çok mu? İki düşman bile yıllarca aynı odaya hapsetseniz sonunda dost olarak çıkar dışarı... Başka şansları mı var? Dostları hapsetseniz de düşman çıkarlar ama o ayrı konu...” ifadelerini kullandı.

“PERİNÇEK'İN SİLİVRİ'DE YATTIĞI KOĞUŞA KOYAN AKLI ALKIŞLADIĞIMIZ GİBİ”

“Dün yargı bürokrasisindeki güvenilir kaynaklarımdan öğrendiğim kadarıyla, yeniden tutuklanan Ahmet Altan bu kez Selman koğuşuna koyulmayacakmış!” diyen Melih Altınok, şöyle devam etti:

“Selmanlar bozulacak ama sonucu görüp Altan'ı Fetullah'ın yeğeninden ayıran yetkilileri tebrik etmemiz gerek.

Tıpkı bir zamanlar Doğu Perinçek hakkında tutuklama kararı veren hakimi şimdi Perinçek'in Silivri'de yattığı koğuşa koyan aklı alkışladığımız gibi.”