Medya
22 Kas 2019 14:17 Son Güncelleme: 22 Kas 2019 14:56

Sabah yazarı Uluç’tan Kanal D’ye ‘sıcak gelişme’ tepkisi: "Maksat torpilli hanımefendiye..."

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, bazı yazarların Çukur dizisini eleştirirken ana haber bültenlerindeki şiddeti görmezden geldiklerini dile getirdi.

Hıncal Uluç, “Sırf görüntü olsun diye, internetten buldukları şiddet ve dehşet sahnelerini, nerede, ne zaman diye bile açıklamadan, sonunda ne olup bittiğini de söylemeden "Haber" diye yayınlayan kanallardan söz ediyorum. Mesela Kanal D Ana Haber. "Sıcak Gelişme" diye başlıyor sanırsınız ki, en son haberler. Alay ediyorlar, milletle.. Ne sıcak, ne de gelişme.. Maksat biraz sonra ekrana gelecek torpilli hanımefendiye ekranı yüksek reytingle bırakmak.. O feci cinayet, şiddet, dehşet sahneleri reyting demek çünkü” ifadesini kullandı.

 Uluç, Çukur dizisi oyuncularının Kansersiz Yaşam Derneği’ne yardım ettiklerini söyledi.

İşte Hıncal Uluç'un bugünkü yazısından ilgili bölüm:

Bu ülkede, ana haber bültenlerinden, mesela, tam da aile izleme saatinde yayınlanan ana haberlerde gösterilen şiddet ve dehşet sahnelerinden habersiz (!) bazı yazarlarımızın yerden yere vurdukları bir dizi var.. Çukur!.
Efendim, sırf görüntü olsun diye, internetten buldukları şiddet ve dehşet sahnelerini, nerede, ne zaman diye bile açıklamadan, sonunda ne olup bittiğini de söylemeden "Haber" diye yayınlayan kanallardan söz ediyorum.
Mesela Kanal D Ana Haber.. "Sıcak Gelişme" diye başlıyor.. Sanırsınız ki, en son haberler.. Alay ediyorlar, milletle.. Ne sıcak, ne de gelişme.. Maksat biraz sonra ekrana gelecek torpilli hanımefendiye ekranı yüksek reytingle bırakmak.. O feci cinayet, şiddet, dehşet sahneleri reyting demek çünkü..
Film, dizi değil, hem de Ana Haber bültenlerinde yayınlanan bu gerçek sahneler o saatte ekran önünde olan çocuklara zarar vermiyor da, hayali Çukur dizisi yasaklanmalı, öyle mi?.

Yazının devamı için tıklayın