Medya
20 Haz 2018 16:06 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:43

Sabah yazarı sordu: En iyi final hangisiydi?

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, en akılda kalan finalleri köşesinde değerlendirdi.

Yüksel Aytuğ bugünkü köşesinde final ve sezon finali yapan dizileri yazdı. Aytuğ en kanlı sezon finalinin Show TV'nin Çukur'u olduğunu belirtti.

İşte Aytuğ'un bugünkü yazısından o bölüm:

Dizilerde final ve sezon finali fırtınası sona erdi. Ekranlar bir süreliğine sütliman oldu. Peki en akılda kalan, en kanlı, en sakin, en dramatik finaller hangileriydi?

EN KANLI: Kuşkusuz yılın en kanlı sezon finali, Show TV'nin 'Çukur'undaydı. Neredeyse tanıdığımız, bildiğimiz herkes kurşunlara geldi. Ancak unutulmamalı ki, 'Çukur'da 'zombiler' dolaşıyor. Öldü bildiğimiz pek çok kişi bir anda hortlayıveriyor. Temkinli olmakta fayda var.

EN HEYECANLI: En heyecanlı sezon finallerinden biri de atv'nin 'Sen Anlat Karadeniz' dizisinde yaşandı. 'Nefes', şok üstüne şok yaşadı. Önce bir kızı olduğunu öğrendi. Sonra tam 'Vedat'tan kaçıp kurtulmaya hazırlanırken, karşısında yeniden işkencecisini buldu. Elleri kolları bağlı 'Tahir' ise sevdiklerini kurtarmak uğruna gemiden suya atladı. Belli ki Eylül'e kadar dipte nefesini tutacak.

EN SAKİN: Beklentilerin tersine atv'deki 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'; en sakin, en barışçıl sezon finalinin altına imza attı. Öyle ki, öldü sandığımız 'Kimsesiz Yaşar' ile eşi 'Doktor Derya' bile kanlı canlı karşımıza çıkıverdi. Hatta 'Hızır Reis'e suikast düzenleyecek diye bildiğimiz 'Tetikçi Ziya' bile gidip 'Reis'e dürbünlü tüfek doğrultan adamı vurdu.

EN TALİHSİZ: FOX'un 'Bizim Hikaye' dizisinde, sezon boyunca kardeşlerine kol kanat germeye çalışan 'Filiz'in başına gelen talihsizliklere karşı verdiği müthiş savaşı izledik. Genç kadın adeta dert paratoneri gibiydi, başına gelmedik kalmadı. Sezon finalinin hediyesi(!) ise bir komplo sonucu uyuşturucudan hapse düşmesi oldu.

EN DRAMATİK: Tartışmasız, sezonun en dramatik finali Kanal D'deki 'Vatanım Sensin'in veda bölümü oldu. Milli hislerin şaha kalktığı final bölümünün son karesinde 'Miralay Cevdet' ile karısı 'Azize'nin birlikte Yunan askerleri tarafından kurşuna dizildiği sahne, ekran başındaki pek çok seyirciye gözyaşı döktürdü.

EN MERAK UYANDIRAN: Sezonun dişe dokunur birkaç yapımından biri olan FOX'taki 'Kadın' dizisinin finali de bir hayli merak uyandırdı. Çocuklarıyla beraber yaşam savaşı veren 'Bahar' ile, öldü bildiği eşi 'Sarp'ın karşılaşmasında yaşanacaklar merak ediliyordu. Nihayet, 'Sarp' ile minik oğlu 'Doruk' karşı karşıya geldi. 'Doruk'un 'Baba?' diye seslenmesiyle hem son kare dondu, hem de ekran başındakiler.

EN LEZZETSİZ: Sezonun flaş dizilerinden biri de Star ekranlarında izlenen 'Ufak Tefek Cinayetler'di. Herkes, sezon boyunca kimin cinayete kurban gittiğini merak edip durdu. Finalde dört kadın arasında kurgulanan ve 'fantezi' sınırlarını zorlayan kavga sahnesi çok abartılıydı. Camdan düşenin 'Edip' olduğunun anlaşılmasından sonra pek çok kişi ekran başında 'Eee? Bu mu yani?' dedi.