Medya
27 Nis 2021 08:30 Son Güncelleme: 27 Nis 2021 08:33

Sabah yazarı muhalefet liderlerini topa tuttu: Biden sizi nasıl kullanacağını biliyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 techirine ilişkin 'soykırım' benzetmesi yapmasının yankıları sürüyor. Sabah Gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın bugünkü yazısında, Biden'ın açıklamaları üzerinden eleştiri oklarını muhalefete yöneltti.

Hasan Basri Yalçın, bugün kaleme aldığı 'Biden’cılar, mutlu musunuz?' başlıklı yazıda, "Trump kötü bir Amerikan başkanı olabilir. Beni ilgilendirmez. Doğrudan Türkiye'yi hedef almıyordu. Hatta S-400 ve Suriye konularında Amerikan müesses nizamına rağmen Türkiye'nin çıkarlarını savunan bir yaklaşım izlemişti. En azından Türkiye düşmanlığı yoktu. Biden ise Türkiye düşmanı." görüşünü savundu.

"Kılıçdaroğlu daha seçim sonuçları netleşmeden tebrik etmişti Biden'ı. Dönüp içeriye aynı cümlelerle mesaj veriyordu." diyen Yalçın muhalefete eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Söylediklerimi fazla spekülatif ve komplocu mu buluyorsunuz? O zaman buyurun, adım adım beraber düşünelim. Kim kimin dostuymuş anlayalım. PKK, HDP'nin dostu mu? Dostu. HDP, İYİ Parti ve CHP'nin dostu mu? Dostu. CHP, Biden'ın dostu mu? Dostu. Biden, Ermeni iddialarının dostu mu? Dostu. Dostunuzun dostu, dostunuz mudur? Evet. E daha ne olsun? Bana dostunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.

Bütün bunlar bizim gözümüzün önünde olmadı mı? Oldu. Daha neyi tartışıyoruz? Anlamadım. Bunun komplo denebilecek bir tarafı kaldı mı? Hepimiz bunlara şahit olmadık mı? Safsatayı bir kenara bırakın. Yok efendim "ilkeler ittifakı kuracaklarmış". Yok efendim "parlamenter sisteme geri dönüş etrafında birleşeceklermiş". Ya pardon ama kimi kandırıyorsunuz? Geldiğiniz nokta, sözde Ermeni "soykırımı" tezleriyle ortaklıktır. Erdoğan karşıtlığı öylesine gözünüzü döndürdü ki, Türkiye'ye "soykırım" lekesi sürmek isteyenlerle aynı çizgiye geldiniz. Siz Erdoğan'ı devirmek istiyorsunuz. Biden ise Türkiye'yi devirmek için Erdoğan'ı devirmek gerektiğini biliyor. Bu yüzden de sizi kullanabileceğini biliyor. Mantık basit. İşte bu yüzden aynı saftasınız. Mutlu musunuz?"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN