Medya
19 Nis 2021 08:05 Son Güncelleme: 19 Nis 2021 13:42

Sabah yazarı Melih Altınok, Saadet Partisi'ndeki 'kadın kolları' atamasını yazdı

Saadet Partisi'nin yeni görevlendirilen İstanbul İl Yönetimi açıklandı. İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı olurken, Kadın Kolları Sorumluluğuna Hakan Tevfik Erdağı getirildi. Bu gelişme sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Atamaya bir tepki de Sabah yazarı Melih Altınok'tan geldi.

Saadet Partisi İstanbul Başkanlık Divanı üyelerini duyurdu. Tamamı erkeklerden oluşan listede Kadın Kolları Sorumlusu Hakan Tevfik Erdağı oldu. Bu konuyu köşesine taşıyan Melih Altınok'da "Saadet’in kadın kolları sorumlusu Hakan Bey" başlıklı bir yazı kaleme alarak, bu durumu eleştirdi.

Altınok yazısında, "Saadet Partisi İstanbul Teşkilatında kartlar yeniden karılıyor. Yeni görevlendirmeler var. En dikkat çekici atama ise kuşkusuz partinin yeni "Kadın Kolları Sorumlusu" Hakan Tevfik Erdağ. Herkes gibi ben de "Partide hiç mi kadın yok" diye sormayacağım. Mutlaka vardır. Ama belli ki Saadet yönetimi kadınların başına bir erkek sorumlu atamanın uygun olacağını düşünmüş. Ve onca kişi arasından bu işi layıkıyla yapacağına kanat getirdiği için de Hakan Beye bu görevi vermiş. Olabilir." ifadelerini kullanıyor.

Diğer partilerdeki kadın eş başkanlık uygulamasına değinen Altınok, "Kimler neler düşünmüyor ki? Memlekette, bir terör örgütünün yasal uzantısı olan partinin kadın kotasıyla ya da kadın eş başkan uygulamasıyla şirin görüneceğini hesaplayan bir akıl bile var. Burada beni ilgilendiren Saadet Partisi'nin de yaptığı şeyin garip olduğunu fark etmesi ve bir takım makyajlarla durumu kurtarmaya çalışması. Hakan Bey'e "sorumlu" sıfatının layık görülmesi mesela... Divan'daki diğer yöneticilerin hepsi " Başkan" diye anılırken ona niçin "Kadın Kolları Başkanı" denilmiyor? Sonra... Partinin yeni kadın kolları sorumlusu Hakan Beyin sosyal medya hesabında yeni görevini "Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlık Divanı Üyesi" diye duyurması... Her halde ortağı oldukları Millet İttifakı'ndaki feministlerden çekiniyorlar." diyerek yazısını sürdürüyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN