Medya
30 Ağu 2022 11:18 Son Güncelleme: 30 Ağu 2022 11:22

Sabah yazarı Mehmet Barlas'tan 'Gülşen' yorumu: 'Seçim öncesi gaza gelmemeliyiz'

Mehmet Barlas, şarkıcı Gülşen'in imam hatipliler ile ilgili sözleri üzerine önce tutuklanıp sonrasında da ev hapsi şartı ile tahliye edilmesini değerlendirdi ve "Bu tip tuzaklara düşmemeliyiz, Gülşen olayı siyasilere ders olmalı" uyarısında bulundu.

Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, 4 ay önce bir konserde imam hatiplilere sarf ettiği sözlerden ötürü tutuklanan Gülşen'in tahliye edildiğini belirterek, "Cezasını ev hapsi olarak çekecek. Ev hapsinin gerekçesini de anlamak mümkün değil, ama en azından bir yanlış düzeltilmiş oldu" diye yazdı.

Gülşen'in sözlerine sert tepki verenlerin haklıyken tutuklama kararıyla Gülşen'in mağdur duruma düştüğünü savunan Barlas bugünkü yazısında, "Gülşen'e en sert tepkiyi gösterenler bile bu tutuklama kararını şaşkınlıkla karşıladı. Toplum en sert tepkiyi verebilir. Ancak yargının hukuk dışına çıkmak gibi bir lüksü yok. Bu tip tuzaklara düşmemeli ve seçime giden yolda gaza gelmemeliyiz. Gülşen olayı siyasilere ve yargıya ders olmalı." ifadelerini kullandı.