Gündem
29 Mayıs 2014 07:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:13

Sabah yazarı Mahmut Övür: Fethullah Gülen darbecidir!

CNN Türk'te Enver Aysever'e konuşan Mahmut Övür, Fethullah Gülen'in darbeci olduğunu söyledi, Gülen'i ziyareti esnasında edindiği izlenimi açıkladı...

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür CNN Türk'te Enver Aysever'in hazırlayıp sunduğu Aykırı Sorular programına katıldı. Övür'ün Alevi meselesi, Paralel yapı ve Gezi eylemleri ile ilgili açıklamaları dikkat çekti.

Daha önce Gülen'i ziyaret ettiğini ifade eden Övür, burada elde ettiği izlenimi ve bu izlenimden çıkardığı sonucu anlattı. Mahmut Övür, Fethullah Gülen'in darbeci olduğunu söyledi.

İşte Mahmut Övür'ün açıklamalarından ilgili bölüm:

FETHULLAH GÜLEN DARBECİDİR

"Türkiye'de darbecilere hesaplaşma ve vesayetin sona ermesi için mücadele eden insanlar 'Darbele mücadele' meşruiyeti üzerinden aldatıldı. Doğru ve haklı olan davaların içerisinde bir sürü yanlışlar sokuldu. Bu bizim de özgür olmaları yönünde destekçi olduğumuz, sempatiyle baktığımız Cemaatlerden birisi tarafından yapıldı. Cemaat terör grubudur demem. Bu benim dilim değildir ama Cemaat darbeci bir yapıdır. Fethullah Gülen de darbecidir ve bu yapının başıdır."

"GÜLEN'İ ZİYARET ETTİĞİMDE…"

"Fethullah Gülen'i 2013 Yılı Nisan aydında bir grup gazeteciyle birlikte ziyaret ettim. 'Off the record' (Yayınlanmama şartıyla) yaptığımız bir görüşmeydi. Ama şunu söyleyebilirim. Orada ben şunu gördüm. Hani hep söylenir ya 'Hocanın çevresinde yanlış insanlar var. Yanlış yönlendiriliyor' falan… Bunun böyle olmadığını gördüm. Bu yapının lideri ve beyni olduğunu gördüm."