Politika
29 Oca 2023 14:00 Son Güncelleme: 29 Oca 2023 14:11

Sabah yazarı Mahmut Övür: Akşener’in oyununu Yavaş mı bozdu?

Altılı Masa geçtiğimiz günlerde 11. kez toplanırken yine aday çıkaramadı. Masada İYİ Parti lideri Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan güç savaşı farklı bir boyut kazandı.

Sabah yazarı Mahmut Övür, "Akşener’in oyununu Yavaş mı bozdu?" başlıklı yazısında "Bundan sonra masa aday çıkarsa bile umut olması kolay değil. Çünkü masadakilerin oyun içinde oyun kurduğunu sokak biliyor. Asıl oyun kurucu da Kılıçdaroğlu... Öyle bir oyun kurdu ki, milliyetçi muhafazakâr 5 partiyi o masaya oturtup kendi adaylığını kabul ettirme noktasına kadar getirdi. Kenarda da içeriden birinin oyunbozanlığına karşı HDP'yi tuttu. İşin başında Akşener de masaya bu oyunu bozabileceği hesabıyla oturdu. Bunu da CHP'li iki belediye başkanından birini aday yapacağı hesabıyla düşündü. Bu yüzden bir İmamoğlu'na bir Yavaş'a güzellemeler yaptı. Bir anlamda kedinin fareyle oynadığı gibi CHP'nin içiyle oynadı" ifadelerini kullandı.

Övür, "Şu notu da düşelim: Pazarlık istenildiği gibi gitmezse diye İmamoğlu da yedekte tutuluyor. O da herhalde yedekte tutulduğunun farkında değil ki hâlâ masanın kendisini aday yapacağına inanıyor. Bu olmaz diyemiyorum; çünkü aynı şeyi FETÖ'cülerin de beklemesi ve küresel güç merkezlerin hep birden harekete geçmesi insanı şüpheye düşürüyor" diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...