Medya
31 Mar 2021 21:43 Son Güncelleme: 31 Mar 2021 22:11

Sabah yazarı Dilek Güngör isim vermeden eleştirdi! 'Ağzı olan konuşmasın!'

Geçen haftaki yazısında ekonomi ile ilgili ekranlarda farklı kişiler tarafından yapılan açıklamaların yatırımcıyı ikna etmeyeceğini, bilakis kafa karıştıracağını söyleyen Sabah yazarı Dilek Güngör, bugün de aynı konuya değindi. Hangi televizyonu açsa karşısına bir danışmanın veya kurul üyesinin çıktığını belirten Güngör, "Onlara bir de milletvekilleri eklenince, başıboşluk görüntüsü alıp başını gidiyor." dedi.

Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, Merkez Bankası'ndaki görev değişiminin ardından dolarda yaşanan dalgalanmalardan sonra konunun ekranlardan gelişigüzel değerlendirilmesine tepki göstermişti.

Güngör, geçen haftaki yazısında "Ekonomide çok seslilik görüntüsü yatırımcıyı ikna etmez, bilakis kafa karıştırır." demişti.

Sabah yazarı, bugün de aynı konuya dikkat çekti. Yazısının 'Ağzı olan konuşmasın' başlıklı bölümünde "Son günlerde hangi TV'yi açsam, hangi ekonomi kanalına baksam, hangi ajansı tarasam önüme bir danışmanın ya da filanca kurulun üyesinin açıklaması düşüyor. Onlara bir de milletvekilleri eklenince, başıboşluk görüntüsü alıp başını gidiyor." diyerek durumu eleştiren Güngör isim vermeden eleştirilerini sürdürdü.

"KİMİ ZAMAN BİR DENİLEN DİĞERİNİ TUTMAYABİLİYOR!"
"Danışmanlar da kurulların üyeleri de vekiller de Merkez Bankası'nın faiz politikasından girip, rezervlerden çıkıyorlar. Tabii, o kadar çok konuşunca kimi zaman bir denilen diğerini tutmayabiliyor!" ifadesini kullanan Güngör, yazısını şu ifadelerle tamamladı:

"Belki kötü niyetli değiller. Kendilerince bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Fakat ekonomi belirsizliği de sevmez, bu dağınıklık izlenimini de… Zira, her kafadan ses çıkması piyasanın ateşini söndürmediği gibi daha da tepki çekiyor hatta kafa karıştırıyor. Üstelik, ekonomide yaratılmaya çalışılan belirsizliği giderecek muhataplar belli… Bırakalım, Merkez Bankası Başkanlığı'na yeni atanan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ya da Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan gerekli açıklamaları yapsın.

Emin olun, bazen susmak iyidir.
Az konuşan kınanmaz!"

O İSİMLER BULUT, ERTEM VE KARACA MI?
Güngör'ün bu eleştirileri son günlerde ekranlarda sık sık boy gösteren Cumhurbaşkanı Ekonomi Politikalar Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikalarından Sorumlu Başdanışmanı Cemil Ertem ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca'yı akıllara getirdi.