Medya
21 Eyl 2015 12:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

Sabah yazarı Beren Saat'i topa tuttu! Sen huzurlu uyu diye o askerler şehit oldu!

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel bir kez daha oyuncu Beren Saat'i hedef alan bir yazı kaleme alırken "Utan Beren Saat" dedi.

Sabah gazetesi köşe yazarı Mevlüt Tezel bugün bir kez daha ünlü oyuncu Beren Saat'i hedef tahtasına oturtttu.

Tezel'in  'Son dönemde her türlü toplumsal olaya duyarlı olan Beren Saat, şehitlere neden duyarsız?' ifadesinin yeraldığı köşe yazısının ardından ünlü oyuncunun Instagram sayfasına yorum yağmıştı.

16 binden fazla yorum karşısında uzun süren sessizliğini bozan Saat 'HDP'ye destek' ve 'terörist' suçlamalarına cevap verdiği yazısını  "Masum şehitlerimizi malzeme yapan leş kargalarına uymayın, içinizi öfke doldurmayın" mesajıyla noktaladı.

Ünlü oyuncu 'sevdiklerimin huzuru için...' başlığı ile kaleme aldığı yazıda kendisine yönelen saldırılara karşı şu ifadeleri kullandı:

Neden sustun? Neden üzülmedin? Yine bir hesap sorma, şimdi de sosyal medya mahalle baskısı. İşte tam da bu hesap sormalar yüzünden bıraktım sosyal medya kullanmayı. Hiç biriniz galeyana gelmemişken, çoğunuzun umurunda değilken halkın içinden insanların birbirini yakmasına dayanamayıp "Bu altı üstü seçim, insan hayatından önemli mi? Artık kimseyi hedef göstermeyin n'olur....." diye bir yalvarış çağrısı yapmıştım, siyasi liderlerin giderek sertleşen üslübunun halk üzerindeki tahrip edici etkisini hissederek. Mumya gibi sarılmış, hayati risk taşıyan, 5 çocuk babası o şöförü televizyonda izlediğim gece uyuyamadım.... Siz uyuyordunuz... Ve o gün yazdıklarım yaşandı, öngörüp engel olmaya gücümün yetememesi çok acı. Mesajın altında kavga çıktı, benim yüzümden kavga etmesinler diye mesajı kaldırdım. Bu yüzden kaldırdığımı yazdım, kavga orada da devam edince onu da kaldırdım. Korktu morktu dediler desinler çok mühim değil. Benim teröristleşme meselem bundan ibaret.

Sabah yazarı Mevlüt Tezel, Saat'in bu yanıtı sonrası bir yazı daha kaleme alarak oyuncuyu yine hedef gösterdi.

"Utan Beren Saat! Sen huzurlu uyu diye o askerler şehit oldu" başlıklı yazıda Tezel şu ifadeleri kullandı:

Beren, kendisini vatan hainliğiyle suçlayanlarla, Twitter provokatörleriyle, 'Aşk-ı Memnu'nun çekildiği köşkün önünde tarihin en komik protestosunu yapanlarla dalgasını geçmiş, ayar vermiş. Ve çok zekice bir şekilde, bu saçmalıkları yapanları genellemiş. Öncelikle şunu sormak isterim; bu saçmalıkları yapanlar kim? Her hafta Beren Saat'in yasak aşklı, tecavüz fantezili dizilerini izleyerek beyinleri uyuşan, aptallaşanlar değil mi? Yani Beren Saat, oynadığı yapımlarda idealist ve siyasi duruşu olan bir oyuncu mu?
Toplumu aptallaştıran yapımları geçtim; tecavüzle reyting yapmaya çalışan, toplumun ahlak seviyesini düşüren dizilerin oyuncusu değil mi kendisi? Sinemada bir adım yol alamamış, vasat oyunculuğuna rağmen bu toplumu uyuşturan diziler ve reklamlar sayesinde milyon dolarlar kazanmış birisi, bir de şehitler için düzenlenen gösterileri yorumlarken hedef saptırıyor.
"Masum şehitlerimizi malzeme yapan leş kargalarına uymayın, içinizi öfke doldurmayın. Şehitler için dua edin" diyorsunuz. Evet, şehitlerimizi malzeme yapanlara lanet olsun. Peki bu halk hiç mi tepki göstermeyecek, sadece dua mı edecek? Son 75 günde 124 güvenlik görevlisi şehit oldu, 29 sivil hayatını kaybetti. İsrail, sadece bir askeri için savaş açarken, bu halk teröre kurban verdiği 30 bini aşkın insan için hiç mi öfkelenmeyecek? Tabii sizin akıl hocalarınız, çakma Cihangir solcuları için bu protestoların hepsi ırkçılık, faşizm. Ota, b.ka ırkçılık diyorlar zaten! Peki, son 75 günde 153 kişiyi öldürenler ne oluyor? Onlar için tek bir lafınız, eleştiriniz var mı? 'Sevdiklerimin huzuru için...' diye yazdığınız o yazıda vatanını sevenlere ayar verdiniz, aferin size! Siz milyon dolarlar kazanıp, milletle dalga geçip huzur içinde uyurken, o gencecik insanlar öldü. O yazıyı yazdığınız için utanın Beren Saat!