Gündem
07 Eyl 2010 23:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

"SABAH YALAN YAZIYOR!" HALKEVCİLERDEN ATV-SABAH ÖNÜNDE REFERANDUM EYLEMİ!

Halkevciler Atv-Sabah grubu önünde “Bu gazete yalan yazıyor” diyerek eylem yaptılar'

Halkevciler Atv-Sabah grubu önünde “Bu gazete yalan yazıyor” diyerek eylem yaptılar.  Eylemde  Sabah Gazetesi’nin binasının önüne panzerlerin, çevik kuvvet polislerinin ve Yunusların yığıldığı görüldü.
Bina önünde “Sabah yalan yazıyor” yazılı pankart açan Halkevciler, Sabah ve ATV’yi AKP’nin parti bülteni gibi çıktığı için eleştirdi. İstanbul Halkevi Başkanı Nuri Günay, burada bir basın açıklaması okudu.

Günay, Sabah’ın ‘evet’ cephesinin referandum sürecinde yürüttüğü yalan kampanyasına aracı olduğunu belirterek, kendi işçilerini dahi işten çıkaran bir gazetenin demokrasiden bahsetmesini manidar bulduklarını ifade etti. Günay açıklamasında; “Birden fazla sendikaya üye olma hakkı geliyor diye müjdeler verirken önce bir sendikaya üye olan işçilerinizi neden attınız, bunu hesabını verin. Siz herkesi aptal sadece kendinizi mi akıllı sanıyorsunuz?” dedi.

'Sabah’ın yalanları saymakla bitmiyor'
Sabah gazetesinde anayasa değişikliği ile ilgili çıkan haberleri örnek olarak sunan Günay, ayrıca gazetenin kamu yararını gözeterek özelleştirmelere dava açan Elektrik Mühendisleri Odası’na saldırdığı habere de dikkat çekti. Sabah gazetesinin patronu Çalık’ın çıkarları için gazeteciliği bir kenara ittiğini de vurgulayan Günay, Engin Ardıç ve Emre Aköz gibi yazarların kadrolu küfürbaz olarak gazetede görev yaptığını dile getirdi.

Nuri Günay, Sabah'ın hidroelektrik santralleri konusunda da çarpıtmalara başvurduğunu belirtti. Günay, HES karşıtı bölge halkına, Derelerin Kardeşliği Platformu'na yönelik saldırgan haberler yapan Sabah'ı, Çalık'ın HES yatırımları için tetikçilik yapmakla suçladı.

Günay sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Daha çok plan yaparlar. Bizler sizlerin ikiyüzlülüğünüzü, işçi düşmanlığınızı, doğa düşmanlığınızı, yalancılığınızı her platformda anlatmaya devam edeceğiz. Referandumda hayır diyecek, referandumdan sonra da karşınıza dikileceğiz. Başbakanın damadının yönettiği Çalık Grubu’nun kamu bankalarından neredeyse bedavaya elde ettiği bu tezgahta söylenen yalanların takipçisi olacağız”.

Sendika.Org

ETİKETLER
#AKP #sabah #halkevleri