Gündem
14 Ağu 2014 15:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Sabah ve Takvim'in 'aşırmakla' suçladığı Cihan'dan sert açıklama!

Cihan Haber Ajansı, seçim sonuçlarına ilişkin çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yayınladı.

Sabah ve Takvim gazetelerinde bugün yer alan haberde, cumhurbaşkanı seçiminde Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) sandık sonuçlarını Anadolu Ajansı’ndan (AA) ‘aşırarak’ verdiği iddia edildi. Haberlerde ayrıca AA’nın konuyla ilgili inceleme başlattığı ifadesi yer aldı.

İddiaları yalanlayan Cihan Haber Ajansı, haberi yapanlar hakkında yargı yoluna gidileceğini belirterek şu açıklamayı yaptı: Seçimin yapıldığı 10 Ağustos akşamı hangi ajansın doğru sonuç verdiği bütün kamuoyu tarafından görülmüş ve YSK tarafından da tescillenmişken bu şekilde bir haber yapmak, başarılı olana çamur atarak kendi rezilliğini örtme çabasından ibarettir.

İki ajansın sonuçlarını karşılaştıran tarafsız analizler de Cihan Haber Ajansı'nın doğruluğunu rakamlarla ortaya konmuştur. Başta yüksek oranlar gösterip sonra anormal müdahalelerle oranları Cihan Haber Ajansı'nın verilerine yaklaştıran Anadolu Ajansı iken Cihan'ın AA'dan veri yürüttüğü iftirası tam bir hezeyandır. Cihan Haber Ajansı, 12 yıldır seçimleri şaibesiz bir şekilde takip ederek, sonuçları kamuoyuna duyurmuş ve sandıkta güvenin adresi haline gelmiştir.


Cihan’ın, deneyimli kadrolarıyla yapmış olduğu seçim organizasyonları sayesinde, geçmişte iki ya da üç gün sonra açıklanabilen seçim sonuçları, sadece birkaç saat içinde Tv ekranlarından ilan edilir hale gelmiştir. Yüksek Seçim Kurulu’nun her seçimden sonra açıkladığı resmi sonuçlar, Cihan’ın seçim gecelerinde açıkladığı oy oranlarının doğruluğunu tescil etmiştir.

Seçimlerin şeffaf ve demokratik bir şekilde tecelli etmesinden rahatsızlık duyanlar, 30 Mart Yerel Seçimleri ile 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanı seçiminde Cihan’a siber saldırıda bulunmuş, Cihan çalışanları sandık başında fiziki engellemelere ve saldırılara maruz kalmıştır. Tüm bu engellemelere rağmen elde edilen başarı Cihan’ın güvenilirliğini kanıtlarken, karalama kampanyalarına da en iyi cevap olmuştur. Toplumun tüm kesimleri Cihan’dan övgüyle bahsetmiştir.  Televizyon kayıtları incelendiğinde 10 Ağustos’ta hangi ajansın hangi saatte hangi oy oranlarını duyurduğu, kimin doğru kimin çarpık sonuçlar verdiği açıkça görülecektir. Hal bu iken, sekiz seçim organizasyonunun tartışmasız galibi olan Cihan’ın başka bir kaynaktan bilgi aşırdığını öne sürmek hem iftira hem de büyük bir cinnettir. Kurumumuzu mesnetsizce karalamayı amaçlayan bu haberleri yapanlar hakkında tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı bildirir, kamuoyuna saygıyla duyururuz.