Polemik & Kulis
09 Mar 2016 13:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:23

Sabah ve atv bombası! Turkuvaz Medya Grubu satışa mı çıkıyor?'

Ahmet Çalık’tan 2013 yılında Kalyon İnşaat’a bağlı Zirve Holding’e satılan Sabah ve ATV’nin bağlı bulunduğu şirket yapısında ciddi değişiklik yapıldı.

Daha önce gazete ve televizyonların bağlı olduğu Turkuvaz Radyo Televizyon haberleşme ve Yayıncılık şirketinin adı değişti. Şirketin yeni ismi geçtiğimiz şubat ayında Turkuvaz Haberleşme ve Yayıncılık oldu. Gazete ve dergiler bu şirkete bağlandı.

Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre Ahmet Çalık’tan 2013 yılında Kalyon İnşaat’a bağlı Zirve Holding’e satılan Sabah ve ATV’nin bağlı bulunduğu şirket yapısında ciddi değişiklik yapıldı.

SATIŞA MI ÇIKARILIYOR

Şirkete de “Radyo ve televizyon yayıncılığı yapmama” şerhi konuldu. Grubun ATV, ahaber ve aspor gibi televizyon kanalları da Turkuvaz Yeni Asır Televizyon Prodüksiyon ve Radyoculuk çatısı altında toplandı. Yapılan değişiklikler “grubun bir bölümü satılacak” şeklinde yorumlandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Dinç Bilgin’in borçları nedeniyle Sabah ve ATV’ye 2007 yılında el koydu. TMSF, şirketleri, 2008 yılında 1.1 milyar dolar karşılığında Çalık Grubu’na sattı.

Grup, 1.1 milyar dolarlık borcun 750 milyon dolarlık bölümü için kamu bankalarından kredi aldı. Çalık medya şirketlerini ise 2013’te Kalyon İnşaat’ın bağlı olduğu Zirve Holding’e devretti. Kalyon İnşaat’ın bağlı olduğu Zirve Holding, İstanbul Ticaret Odası’na 23 Ağustos 2013’te kaydedildi. Şirketin başkan koltuğunda ise hükümete yakınlığı ile bilinen Ömer Faruk Kalyoncu bulunuyor. Şirketin sermayesi ise 380 milyon TL.