Sabah, TOGG üzerinden Habertürk'ü hedef aldı: Altılı Masa'nın sözcüsü

Sabah gazetesi, Çin'den gelecek elektrikli otomobillere ek vergi getirilmesinin sektöre olası etkilerinin anlatıldığı haber üzerinden Habertürk'ü hedef aldı.

Sabah, TOGG üzerinden Habertürk'ü hedef aldı: Altılı Masa'nın sözcüsü - Sayfa 1

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un fiyat olarak daha cazip olmasını sağlamak gerekçesiyle ÖTV'de gidilen güncelleme ve Çin'den ithal edilen elektrikli otomobillere ek gümrük getirilmesi kararıyla ligili bir haber kaleme aldı. Haberde söz konusu karar nedeniyle Çin'den gelme ihtimali bulunan yeni otomotiv yatırımlarının riske girebileceğine dikkat çekildi.

Haberin tamamı için tıklayın.

15
Sabah, TOGG üzerinden Habertürk'ü hedef aldı: Altılı Masa'nın sözcüsü - Sayfa 2

Sabah gazetesinin internet sitesinde Habertürk hedef alınarak "Habertürk'ten tam gaz operasyon... Şimdi de TOGG'u hedef aldılar" başlıklı bir haber yayınlandı. Haberin spotunda şöyle denildi:

"Son dönemlerde 6'lı masanın sözcülüğüne soyunan Habertürk, Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un yola çıkmasına günler kala manidar bir haber ile dikkatleri çekti. Yerli otomobil TOGG'u daha cazip hale getiren kararlar sonrası harekete geçen Habertürk, Çin'den gelecek elektrikli otomobillere uygulanacak ÖTV artışı üzerinden algı yönetimine soyundu."

25
Sabah, TOGG üzerinden Habertürk'ü hedef aldı: Altılı Masa'nın sözcüsü - Sayfa 3

Haberde Habertürk hazımsızlıkla ve muhalefetin sözcüsü olmakla suçlanarak şu ifadeler kullanıldı:

"Yerli otomobil TOGG'un yollara çıkmasına günler kala hükümet dikkat çeken birçok adım atıyor. TOGG'u daha cazip hale getirmek için birçok düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda yerli otomobile ilgiyi artırmak için Çin'den gelecek elektrikli otomobillere uygulanan ÖTV'de artışa gidildi. TOGG'u fiyat olarak çok daha cazip hale getirecek düzenleme, son dönemde muhalefetin sözcüsü gibi hareket eden Habertürk'ü harekete geçirdi.

35
Sabah, TOGG üzerinden Habertürk'ü hedef aldı: Altılı Masa'nın sözcüsü - Sayfa 4

Milyonların heyecan ve hasretle beklediği ilk yerli otomobilin hazımsızlık yarattığı Habertürk, Çin'den gelecek elektrikli otomobillere uygulanacak ÖTV artışı ile yeni bir otomotiv pazarının kaçırılacağını öne sürdü. TOGG'a ilgiyi artıracak çalışma üzerinden algı yönetimine soyunulurken sanki ÖTV artışı ile 'Burada yatırım yapmayın' mesajı verilmek istendiği öne sürüldü.

45