Gündem
06 Kas 2014 13:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:53

Sabah Kertenkele dizisi için Diyanet'e yükleniyor!

ATV’nin de sahibi Turkuvaz Medya’ya ait Sabah gazetesi, Kertenkele dizisi için Diyanet'e yüklenmeye devam ediyor.

Türk Diyanet Vakıf Sendikası hırsız bir adamın imam kılığına girmesini konu aldığı için dizinin yayından kaldırılmasını talep edince; Sabah gazetesi Diyanet İşleri Başkanlığı'nı 'diziyi izlemeden paralel medyanın yayınlarından etkilenmekle' itham etmişti. .

Bugün de atv dizilerine camilerde çekim yasağı getiren İstanbul Müftüsü'nün "Paralel Yapı'nın yayın organı STV camilerde rahat çekim yapsın diye" Üsküdar Kaymakamlığı'na yazı yazdığını ileri süren Sabah, ATV'nin dizisi için tüm gemileri yakmaya hazır görünüyor.

İşte Sabah'ın o haberi:

MÜFTÜ PARALEL YAPININ KANALINA İZİN VERDİ

"İki atv dizisi için camilerden görüntü alınmasını yasaklayan İstanbul Müftülüğü'nün, Paralel Yapı'nın kanalı Samanyolu TV'ye camilerde çekim izni verdiği ortaya çıktı.

Hz. Muhammed'i kanallarında yayımlanan "Şefkat Tepe" adlı dizide bir kamyona bindirecek kadar pervasız yayın yapan STV'nin inançlı Müslümanları rencide etmesine ses çıkarmayan İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran, Samanyolu TV'nin camilerde rahatça çekim yapması için kaymakamlığa yazı bile yazdı.

Önce atv'deki "Diğer Yarım" dizisine, ardından yine aynı kanaldaki "Kertenkele" dizisine camilerde çekim yasağı getiren İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın çifte standardı tepkiçekti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ'E BAĞLI ÇALIŞAN MÜFTÜ

Oysa Yaran, hoca kılığına giren bir dolandırıcının kötü huylarından vazgeçme öyküsünü anlatan "Kertenkele" dizisini izlemediğini de itiraf etti.

Paralel Yapı yayın organlarının diziyi hedef alan "İmamlar, hocalar kötüleniyor" iftiralarıyla paralel hareket eden Müftü Yaran'ın çifte standardı tepki çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e bağlı çalışan müftü Yaran geçen ramazanda Paralel Yapı'nın yayın organı STV'nin camilerde rahatça çekim yapmasının sağlanması için Üsküdar Kaymakamlığı'na yazı yazdı. Üsküdar Büyük Selimiye Camisi'nin kullanımı için kapsamlı izin verildiği Yaran imzalı yazıda, ibadethanenin taş, duvar ve zeminleriyle ilgili uyarılarda bulunulmakla yetinildi.

'YALANLA MUHAFAZAKAR İNSANLAR KANDIRILIYOR'

Eleştirmenler ve gazeteciler çifte standarda tepki gösterdi. Günaydın Yazarı Mevlüt Tezel, "Dizi imamları kötülüyor diye bir yalan yaydılar. Muhafazakâr değerlere saygı gösteren atv neden böyle bir şey yapsın? Muhafazakâr insanlar kandırılıyor, atv'yle ilgili karalama kampanyasına alet ediyorlar" dedi. Filmin İran'daki Kertenkele'den esinlenerek hazırlandığını belirten SABAH Televizyon Eleştirmeni Yüksel Aytuğ ise "İran'da festivallerde ödüller kazandı. Kapalı gişe oynadı. Orada da bir tartışma oldu ama hiçbir şekilde yasaklama çıkmadı. İzleyicilerden herhangi bir olumsuz tepki gelmiyor. Tuhaf bir cezalandırma" diye konuştu.

DİYANET HİDAYETE Mİ KARŞI?

Gazeteci-yazar Salih Tuna ise konuyla ilgili köşe yazısında "atv'nin Kertenkele adlı dizisinde, bu defter üzerinden bir suçlunun dönüşüm (hidayet) hikâyesi anlatılmaktadır. Diyanet (bu) hidayete mi karşıdır?" dedi.