Polemik & Kulis
19 Ara 2013 09:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:49

Sabah Ilıcak'ı kovdu, Hürriyet'e çaktı!

Ilıcak'ın işine son veren Sabah gazetesi yönetimi, haberi kullanan Hürriyet'e internet sitesinden yüklendi.

Hükümete yönelik sert eleştiriler dile getiren Nazlı Ilıcak'ın işine "fikir ayrılığı" gerekçesiyle son veren Sabah gazetesi yönetimi, haberi kullanan Hürriyet'e internet sitesinden yüklendi. 
 
"Garip habercilik" başlığı ile gece yarısı siteye koydukları haberde, Sabah yazıişleri "Sabah Gazetesi'nin yayıncılık tasarruflarını komplolara bağlayan Hürriyet garip bir haberciliğe imza attı." diyerek Hürriyet'in bu güne kadar işine son verdiği gazetecileri anımsattı.
 
İşte Sabah'ın "Garip Habercilik" haberi: 
"Sabah Gazetesi'nin yayıncılık tasarrufunu konspiratif bir hava katarak gündemdeki soruşturmalara bağlamaya çalıştı.
Her biri günlerce tartışma konusu olan yollarını ayırdıkları köşe yazarlarına dair tek haber girmeyen Hürriyet, Sabah'a aynı tasarruf için özgürlük tanımıyor.
Geçmişte Bekir Coşkun, Emin Çölaşan, Erman Toroğlu, Cüneyt Ülsever, Özdemir İnce gibi birçok yazarın işine çeşitli gerekçelerle son vermelerine rağmen, her fırsatta Sabah'ın yayıncılık tasarrufları hakkında her haberi bir komplo teorisi havası ile yayınlamaya devam ediyor.
Hürriyet, Nazlı Ilıcak'ın çağdaş iş normlarında gerçekleşen Sabah ile ayrılık olayını da manipülatif bir fırsat olarak değerlendirdi.
Ilıcak ile bir yayıncılık tasarrufu olarak yolların ayrılması konusunda yaptığı komplo haberciliği yine basın ahlakından uzak bir haber olarak basın tarihindeki yerini aldı."
 
İŞTE O HABER :