Gündem
08 Ağu 2011 22:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:39

SABAH GAZETESİ'NİN İŞİNE SON VERDİĞİ DENİZ DERİNSU VEDA MEKTUBUNDA NELER YAZDI?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Şike operasyonu nedeniyle görevine son verilen Sabah Gazetesi'nin Fenerbahçe muhabiri Deniz Derinsu, arkadaşlarına gönderdiği veda mektubunu Medyaradar ile paylaştı.

İşte o veda mektubu...

Sevgili dostlarım,

Sabah Gazetesi’ndeki görevim 9 günlük bir sürecin sonunda 5 Ağustos 2011 tarihi itibarıyla gazete üst yönetimi tarafından sonlandırılmıştır. Bu sürecin sonunda ben dahil olmak üzere  herkes için cevaplanması gereken tek bir soru vardı;

Neden?

Yazık ki 10 yıldır görev yapmakta olduğum gazetem tarafından iş aktim yasal anlamda bir gerekçe sunulmaksızın yani diğer bir deyişle haksız olarak feshedildi. Bu nedenle de derhal yargı yoluna başvurdum. Mahkemenin vereceği kararları gelecek günlerde sizlerle paylaşacağım.

Yaşadığım bu travma akabinde hayatın devam etmekte olduğu gerçeği karşısında sarsılmak ya da duraklamak gibi seçeneklerim olmadığının bilinciyle yürümeye devam etmek durumundayım. Gönülden bağlı olduğum mesleğimi icra etmeye devam etmek tabii ki öncelikli hedefimdir ancak zaman neler gösterecek henüz bilemiyorum.

Başta gazetedeki Fenerbahçe ekibi arkadaşlarım, gelmiş geçmiş beraber çalıştığım tüm Fenerbahçe  muhabirleri ve tüm gazeteci dostlarım..

Dostluğunuzu yakından yaşamak çok keyifliydi. İyi ki hepinizi tanıdım. Gün oldu ailemden çok sizleri gördüm ama zaten sizler de benim ailem oldunuz. İstemeden de olsa aranızda kırdıklarım varsa eğer onlar da dahil olmak üzere hepinizden hakkınızı helal etmenizi diliyorum.  Allah herkesin yolunu açık etsin ve kimsenin emeklerini ziyan etmesin.

Kendimi hep içlerinden biri olarak kabul ettiğim sevgili Fenerbahçe taraftarı dostlarım...

Son günlerde sosyal paylaşım sitelerinde olumlu – olumsuz birçok yorumlar aldım. Hepinizin canı sağolsun. Sizleri haberlerimizle üzdüğümüz de oldu sevindirdiğimiz de. Tıpkı futbolcuların zaman zaman sevindirip üzdüğü gibi. Eleştirinize hep saygı duydum ve hep kendimi sorgulayıp varsa hatalarım düzeltmeye çalıştım.

Bugün sizlerden tek dileğim var; şartlar ne olursa olsun  benim Fenerbahçeliliğimi yargılamayın. Kabul edemeyeceğim tek şey budur.  ’Kişilerin değil, Fenerbahçe’nin tutkunuyum’ sözlerimin arkasındayım. Ben kişileri eleştirirken yalnızca Fenerbahçe’nin daha iyi olmasını hedefledim. Ama hataya hiçbir zaman sahip çıkmadım, çıkmam da.

Son olarak da beni sevenlere, güvenenlere şunu söylemek istiyorum:

Ben Deniz Derinsu,

Sahip olduğum değerlere hep bağlı kaldım ve bana güvenen insanlara hiçbir zaman ihanet etmedim.
 
Hakettiğim adaletin bana teslim edileceğine inanıyorum.

Sevgi ve saygılarımla...

Deniz DERİNSU

 

MEDYARADAR/ÖZEL