Medya
26 Oca 2012 16:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:16

SABAH GAZETESİ'NİN BAŞINA ERTUĞRUL ÖZKÖK MÜ GEÇECEK? SERDAR TURGUT'TAN İLGİNÇ ANALİZ!

Habertürk'te ilginç bir analiz kaleme alan Serdar Turgut, ATV ve Sabah'ın satışıyla ilgili bakın neler söyledi?


Rupert Murdoch’un Sabah ve ATV’yi satın almakla ilgilendiği haberi çıktı. Haber doğru olmalı çünkü kaynağı Murdoch’un gazetesi olan Wall Street Journal’de yayınlanan bir haber.

 Patron, Türkiye basın sektöründe ve reklam gelirlerinde iyi bir gelecek görüyor olsa gerek çünkü gözden çıkardığı miktar kendisi için küçük bizim için büyük bir miktar. 1 milyar doların biraz üzerinde bir miktardan bahsediliyor.

 Planın yürürlüğe konulduğunu ve Murdoch’un Sabah ve ATV’nin yeni patronu olduğunu varsayalım.

 Murdoch daima girdiği yeni piyasalarda piyasayı iyi tanıyan insanlarla çalışır.
Bu gelişmeleri duyduğumda benim aklıma ’Acaba yakında Ertuğrul Özkök’ü Sabah gazetesinin başında görür müyüz?’ sorusu geldi.

 Bu soruyu Özkök’ün kendisine sormadım. Sadece onun eskiden yazmış olduğu bazı yazılardan yola çıkıyorum.

O yazılardan öğrendiğimize göre Ertuğrul Özkök uzun zamandır Murdoch’un Avrupa’daki adamları ile çok yakın bir ilişki içinde. Hatta onlar aracılığıyla Patron Murdoch ile de birlikte olduğu davetler var. Ayrıca Özkök ile Bild Gazetesi Yayın Yönetmeni Kai Diekmann her yıl Davos zirvesinde Rupert Murdoc’un adamları ile bir araya gelip gazeteciliğin geleceğini ve neler yapılabileceğini konuşuyorlar. Bunu da Özkök’ün yazılarından biliyoruz.

 Bütün bunlardan sonra Murdoch Sabah’ı kafasına taktıysa ben de acaba diye sorumu sorarım. Acaba yakın bir gelecekte Ertuğrul Özkök Sabah’ın başına geçerek nadastan çıkıp bir geri dönüş sergiler mi?

 Burada Sabah’ın başına geçmek derken illa da yayın yönetmenliğini kastetmiyorum, bence böyle bir gelişme olursa Ertuğrul Özkök Murdoch’un Türkiye operasyonlarının tümünün başına geçer ve Sabah’ı da daha üstten bakıp kontrol edeceği bir yayın yönetmeni aracılığıyla yönetir.

 Olmaz böyle bir şey mi diyorsunuz? Belli olmaz belki de olur. Bizler kafamızı her türlü sürpriz gelişmeye açık tutalım da, sonra şaşırmayalım.

Serdar Turgut/Habertürk