Polemik & Kulis
04 Nis 2014 20:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Sabah Gazetesinde flaş gelişme! Ünlü köşe yazarı cemaate çakmadı, işten atıldı! (Medyaradar/Özel)

Sabah Gazetesinde eşi Fethullah Gülen ile röportaj yaptığı için işine son verilen Roma temsilcisi Yasemin Taşkın'ın ardından bu kez ünlü köşe yazarıyla da yollar ayrıldı.

Sabah Gazetesi ünlü ekonomi yazarı Süleyman Yaşar'ın işine son verdi. Yaşar'ın kovulmasının altında hükümet-cemaat kavgasında "cemaatin ekonomiyi nasıl çökerttiğine dair" yazılar kaleme almamasının etken olduğu öne sürüldü. Yaşar'ın bu talebi "Ben ekonomistim ve benim malzemem verilerdir. Ben verileri yorumlarım. Ben kimseye çatmak gibi bir amaçla yazı yazamam" dediği belirtiliyor
Bir diğer iddia ise Süleyman Yaşar'ın yaptığı yayınlar nedeniyle hükümetin sert tepkilerine neden olan Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Neşe Düzel ile evli olması...
Bir dönem Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili olarak görev yapan Süleyman Yaşar İstanbul Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak dersler de veriyor.
Taraf Gazetesi'nden 2010 yılında Sabah Gazetesi'ne transfer olan Süleyman Yaşar Başbakan Erdoğan'a IMF anlaşmasını yeniletmeyen ve ayrıca Gezi Olayları sonrasında kamuoyunun gündemine oturan Faiz Lobisi kavramını ilk ortaya atan yazar olarak tanınıyordu.
Sabah Roma temsilcisi Yasemin Taşkın da geçtiğimiz hafta İtalyan eşi Marco Ansaldo'nun Fethullah Gülen'le yaptığı röportajın ardından temsilcilik görevinden uzaklaştırılmıştı.



MEDYARADAR/ÖZEL