Medya
14 Haz 2021 10:42 Son Güncelleme: 14 Haz 2021 10:51

Sabah Gazetesi Çukur dizisini hedef aldı: "Adamlar tam 'Çukur' çıktı..."

İzmir'in Karaburun’da satın aldıkları birinci derece doğal SİT alanında kalan tarlaya inşaat yapmaya çalıştıkları iddialarıyla gündeme gelen Çukur dizisi oyuncuları, hükümete yakın Sabah gazetesinin hedefi oldu.

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, "Adamlar tam 'Çukur' çıktı" başlıklı bir yazı kaleme alarak, Çukur dizisi oyuncularını hedefine oturttu. Çevrecilikten bahseden Tezel, Çukur oyunları için, "TV'den, sosyal medyadan bakınca çok çevreci gözükürler! Meğer mafya dizisinde oynadıkları adamlara özenmişler!" dedi.

Gezi Direnişi'ni de hedef alan Tezel, "Bu oyuncular arasında Gezi Parkı protestolarına katılıp 'Ağacıma dokunma' diye slogan atanlar da vardı! Bizim sanatçı tayfasının çoğu gerçek hayatta da iyi rol kesiyorlar. Kamera önünde çevreci takılıp, Kaz Dağları için tweet atıp kamera arkasında sit alanında rant peşinde koşuyorlar!" dedi.

İşte Sabah'ın o haberi:

Öte yandan, Çukur dizisi oyuncularından Aras Bulut İynemli, ajans aracılığıyla geçen gün yaptığı açıklamada, “Söz konusu arazi ile ilgili imar düzenlemelerine ve SİT alanına ilişkin kurallara sonuna kadar uyulmaktadır. Hiçbir şekilde yasalara aykırı inşaat faaliyeti yapılmayacaktır” demişti.

RAKI İÇMİŞLERDİ

Show TV'de ekranlara gelen, Ay Yapım imzalı, “Çukur” dizisi yayımlanan son bölümüyle birlikte final yaparak ekranlara veda etmişti.

Türkiye’de büyük bir izleyici kitlesi yaratan diziye son bölümünde rakı sahneleri damga vurmuştu. Dizinin final bölümünde başrol oyuncuları bir masada rakı içerken sahnelenmişti.

Söz konusu final büyük ses getirmişti.

Mevlüt Tezel'in yazısı ise şu şekilde:

"'Çukur' dizisinin başrol oyuncularından Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan ve yönetmen Sinan Öztürk ile oyuncu Sarp Apak'ın, İzmir'in Karaburun İlçesi'nde satın aldıkları, birinci derece doğal SİT alanında kalan tarlaya inşaat yapmak istediği ortaya çıktı.

Çok sayıda ağaç ve çalı türü bitki kesilerek araziye kaçak bir şekilde yol açılmış. Parselin içinde kalan bitki örtüsü de tamamen temizlenmiş. Ardından teraslama yapılarak arazi inşaata hazır hale getirilmiş, iyi mi?

Sabah gazetesinden Ertan Gürcaner önemli bir habere imza attı. Sit alanındaki kaçak çalışmalarla ilgili harekete geçen ve hemen hukuki işlemleri başlatan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ı da kutlamak gerek.

Bu oyuncular dizinin final gösterisinde Tema Vakfı'na 'Çukur' ormanı oluşturmak için fidan bağışı kampanyası başlatmışlardı! TV'den, sosyal medyadan bakınca çok çevreci gözükürler! Meğer mafya dizisinde oynadıkları adamlara özenmişler!

Bu oyuncular arasında Gezi Parkı protestolarına katılıp "Ağacıma dokunma" diye slogan atanlar da vardı! Bizim sanatçı tayfasının çoğu gerçek hayatta da iyi rol kesiyorlar. Kamera önünde çevreci takılıp, Kaz Dağları için tweet atıp kamera arkasında sit alanında rant peşinde koşuyorlar!

İşin ucunda rant, para olunca daha da inandırıcı oynuyorlar! Oscar'lık performanslar bunlar!"