Gündem
29 Haz 2012 13:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:51

SABAH FOTOĞRAFLADI POLİS YAKALADI!

Kürt yazar Musa Anter'in katil zanlısı, cinayetten 20 yıl sonra düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Kürt yazar Musa Anter, 1992 yılında düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetmiş, saldırıda yazar Orhan Miroğlu da yaralanmıştı.

Saldırıdan 20 yıl sonra tetikçi olduğu öne sürülen H.Y. ilk kez görüntülendi. Zanlının fotoğrafı Sabah gazetesinde yayımlandı.

Şırnak’ta görüntülenen zanlının, kimliğini değiştirmediği ortaya çıktı. Operasyonla yakalanan zanlı, sorgulanmak üzere Diyarbakır’a götürüldü.

Savcılık ve Emniyet yetkililerinin ’ölü dosya’ olarak nitelendirdiği 1992/2598 numaralı Anter dosyası de böylece yeniden açıldı.

MİROĞLU: ÇOK BENZİYOR
Sabah gazetesinden Abdurrahman Şimşek ve İbrahim Evrim Ayral’ın haberine göre, bir gece yarısı Sabah gazetesine gelerek fotoğrafı inceleyen yazar Orhan Miroğlu, fotoğraftaki kişinin tetikçiye çok benzediğini söyledi.

Miroğlu, "Ben yarım saat gördüm. Ama o gecenin kötü hatırası olarak zihnimde kalan suret, bu gördüğüm fotoğrafa çok yakın. Musa Anter’i ve beni vuran adam büyük bir ihtimalle budur" dedi.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ
Musa Anter dosyasını yeniden açan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, yeni bulgu ve belgeler ışığında harekete geçti. Soruşturmayı Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Coşkun yönetiyor. Coşkun, bölgedeki tüm faili meçhullerle ilgili soruşturmaları yürüten isim... Savcı Coşkun, kritik operasyonu Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Karaca ile koordineli biçimde yürütüyor. Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanan Karaca, Adana’ya gitmeden önce Diyarbakır’daki son görevini izin dahi kullanmaksızın yürüttü. Operasyona, Diyarbakır İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri imza attı. Öte yandan olayın olduğu tarihte taksiyi kullanan şoför Mehmet Sinanoğlu ile Anter’in kaldığı otelin görevlisi Osman Ünsal Ateşal’ın da ifadeleri alınacak.