Polemik & Kulis
29 Mayıs 2012 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:42

SABAH EDİTÖRÜ FERHAT ÜNLÜ'DEN AÇIKLAMA ''HİÇBİR ZAMAN İSLAMCI OLMADIM'' (MEDYARADAR- ÖZEL)

Sabah Özel İstihbarat Editörü Ferhat Ünlü, habervaktim'de yer alan bir haberle ilgili açıklama yaptı.

Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Editörü ve SABAH Pazar yazarı Ferhat Ünlü, habervaktim'de yer alan bir haberle ilgili açıklama yaptı.

Ünlü, kendisiyle ilgili ‘eski İslamcı’ nitelendirmesinin yanlış olduğunu açıkladı.

İşte Ünlü’nün o açıklaması:

“Bugün isimlerini burada anmak istemediğim bazı medya sitelerinde karalama amaçlı bir yazıda hakkımda yalan/ yanlış ifadelere ve yorumlara yer verilmiştir. Psikolojik harekât ve yıpratma operasyonlarının iyiden iyiye arttığı bir dönemde şahsımı doğrudan hedef alan bu yazıyla ilgili kısa bir açıklama yapma gereği duydum.

Zaten uzun uzadıya bir açıklamayı da hak etmeyen bahse konu yazıdaki en büyük yanlış, benim ‘eski İslamcı’ olarak nitelendirilmemdir. ‘İslamcı’ arkadaşlar başta olmak üzere beni tanıyanlar iyi bilirler ki, hayatımın hiçbir evresinde ‘İslamcı’ olmadım. (Yazıyı yazanlar ya bilmiyorlar ya da çarpıtıyorlar.) Kendimi bildim bileli ‘seküler’ bir yaşam tarzına sahibim ve bundan da taviz vermeyi düşünmüyorum. Dolayısıyla yumuşak karnım, ‘seküler’ bir yaşam tarzına sahip olmak değil.
Bu operasyonları kurgulayanlara duyurulur.”

Ferhat Ünlü

İŞTE HABERVAKTİM'İN O HABERİ:

AKP'nin yüzde 50 oyla gücünü pekiştirmesi -artık bu sıfatı kabul etmeye kimse yanaşmasa da- "İslamcı" ya da "yandaş" gazetecilere pek yaramadı. Kısa süre oncesine kadar haktan hukuktan bahseden, söylem düzeyinde de olsa "Müslümanların derdiyle dertlenmekten başka ideali olmayan" bazı "İslamcı" gazeteciler ve medya yöneticileri, güç sarhoşluğuna kapıldı. Hatta bazıları hızını alamadı, güç sarhoşluğunu alkol sarhoşluğuna kadar götürdü. Yok yok Ahmet Hakan'dan bahsetmiyoruz. O her zaman öyleydi. Şimdi özünü daha rahat ifade ediyor, o kadar. Ancak hala yandaş medyada olan ve İslamcı vizyonunu sürdüren isimler de var.
MİT'le ilgili 'bomba' haberler yapan, kimsenin ulaşamayacağı bilgilere tereyağından kıl çekme rahatlığında ulaşabilen Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Servisi Editörü Ferhat Ünlü'den söz ediyoruz. Ünlü, öyle bir twit attı ki, okuyanları şok etti.

Ünlü, izin günü olan Pazar günü yaptıklarını bakın nasıl anlattı:

"Bir izin gününün anatomisi: Sabah kahvaltı, iki saat kitap okuma, üç saat poligonda atış, akşam yemek ve rakı, sonra kitap ve müzik..."

Üç saat poligonda atış yapmış ardından da gelsin çilingir sofrası ve rakı!

Uzun yıllar Yeni Şafak Gazetesi'nde çalıştıktan sonra Sabah'a transfer olan "İslamcı" Ferhat'ın günlüğü bu işte. Bir bilge "Sekülerleşmenin girdabına girdiğinizde sonunda sizi nereye savuracağını kestiremezsiniz" demişti.

MEDYARADAR- ÖZEL




1120 LİRA TAKSİTLE DAİRE!

2B PASTASINA GÖZ DİKTİLER

DÖNÜŞÜME MADDİ DESTEK VERİLECEK

ÖZEL UÇAĞIYLA GİTTİ, YARIMSAATTE ALDI GELDİ

TAPUDAİRESİNE GİTMEDEN ÖDEMENİZİN YAPILDIĞINDAN EMİN OLUN!

SEDA SAYANDAN SOSYALSORUMLULUK PROJESİ !

KENTSEL DÖNÜŞÜM’DE GERİDÖNÜŞÜM FIRSATI!

GEBZE-İZMİR OTOYOLUNA FİNANSMAN BULUNDU

İSTANBUL FİNANSMERKEZİ 150 BİN KİŞİLİK İŞ YARATIR

MARMARA EVLERİ 3′ÜN MAĞAZALARISATIŞTA

GRAND KANYONEVLERİ’NİN REKLAM YÜZÜ ERTUĞRUL SAĞLAM

BEYKENT PINAR EVLERİ’NDE 99 BİNTL’YE!

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİRGELECEK İÇİN: GÖLMAHAL VİLLALARI

İSTANBUL’A 55 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GELİYOR

DÖNÜŞÜM’DE60 GÜN 5 AYA UZAYABİLİR