Medya
02 Mayıs 2011 11:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:18

SABAH BÖLGE BÖLGE BÜYÜYECEK! ERDAL ŞAFAK AÇIKLADI!

Sabah Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Sabah gazetesinin bölge ekleriyle ilgili planlarını açıkladı.

Güney’le bir gece

Geçen hafta içinde SABAH’ın Güney ekinin 9’uncu yaşgününü kutladık. Adana’da, Adanalılar’la.
Doğrusu, Ersin Ramoğlu’nun kaptanlığındaki Güney ekibimiz iyi iş çıkarıyor. Yıldönümü dolayısıyla 76 sayfalık özel bir sayı hazırladılar; Adana’da olay oldu. Sadece Adana’da değil, Güney ekimizin kapsama alanına giren Akdeniz’in, İç Anadolu’nun, Doğu Anadolu’nun, Güneydoğu Anadolu’nun toplam 25 ilinde de.
Mersin’den Gaziantep’e, Konya’dan Şanlıurfa’ya, Diyarbakır’dan Hakkâri’ye 25 il.
Neredeyse Türkiye’nin üçte biri!
Ersin Ramoğlu ve Güney ekimize emeği geçen tüm arkadaşlarımızı bir kez daha kutluyorum.
Bu kadar geniş bir bölgeye tek ekle ulaşmak kolay değil. O nedenle yakında Akdeniz ve İç Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu ikiye ayırmayı planlıyoruz. Bir başka deyişle, Doğu ve Güneydoğu’daki okurlarımıza ayrı bir ek hazırlamayı amaçlıyoruz. Onun da merkezi Diyarbakır’da olacak.
Söz eklerden açılmışken SABAH’taki bir gelişmeyi daha duyurayım: Hafta içinde Eskişehirli okurlarımızın karşısına özel bir sayı ile çıktık. Son derece olumlu yankılar aldık. Eskişehirliler sağolsunlar.
SABAH’la birlikte verdiğimiz bu özel sayıyı yakın gelecekte Eskişehir ve çevresine hitap edecek önce haftalık, daha sonra da günlük olarak tasarladığımız düzenli ekimizin bir "Prototip"i olarak görüyoruz. Şimdiden müjdelerim.
Bursa da artık bölge sayfalarından çıkıp bağımsız bir eke dönüşmeyi fazlasıyla hak ediyor. Daha önce duyurduğum gibi, onun da çalışmaları sürüyor.
Son olarak; Adana’daki Güney ekimizin yıldönümü gecesinden çok hoş anılarla döndüm. Adana’yı seviyorum. Adanalılar’ı da. Adana’daki ekibimizi de.
Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğimle...

Erdal Şafak/Sabah