Politika
27 Oca 2023 10:04 Son Güncelleme: 27 Oca 2023 10:15

Sabah başyazarı Mehmet Barlas: Akşener, Cihan Paçacı’yı neden harcadı?

İYİ Parti Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına sıcak bakmadıklarını belirtmesinin ardından istifa etmesinin yankıları sürüyor.

Sabah başyazarı Mehmet Barlas, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sokakta itiraz olduğunu söylemesinin ardından eleştiriler alan ve İyi Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa Cihan Paçacı'ya ilişkin olarak, "İyi Parti'de Kılıçdaroğlu'na karşı büyük bir tepki vardı. Bir yerden patlayacağı tahmin ediliyordu. Kabak da Paçacı'nın başına patladı." değerlendirmesini yaptı. 

"Akşener, Cihan Paçacı’yı neden harcadı?" başlıklı yazısında Barlas, "Mesela Paçacı, Genel Başkanı Akşener'den bağımsız olarak bu açıklamayı yapmış olabilir miydi? Paçacı bu açıklamaları Meral Akşener'in masada elini yükseltmek için mi yaptı? Paçacı'nın istifasını Akşener mi istedi yoksa 6'lı Masa'nın kazanmasından başka bir çıkış yolu olmayan küresel efendiler mi dayattı? İyi Parti'de Kılıçdaroğlu'na karşı büyük bir tepki vardı. Bir yerden patlayacağı tahmin ediliyordu. Kabak da Paçacı'nın başına patladı. Bu bence öncü bir sarsıntı. 6'lı Masa'daki büyük deprem ise çok yakında. Bakalım bu kavga daha kimlerin başını yiyecek?" ifadesini kullandı.