Gündem
30 Eyl 2010 19:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:40

SABAH- ATV GREVİ BİR YAŞINDA! "PATRON ANLAŞINCAYA KADAR DİRENİŞ SÜRECEK!"

TGS tarafından yürütülen ve bugün 365.gününü dolduran Sabah-ATV Grevi'nin birinci yılı doldu.

Sabah-ATV grevinin 365. günü dolayısıyla Sabah binasının önünde düzenlenen eylemde konuşan TGS İstanbul Şube Başkanı Uğur Güç, "1 kişiyle greve devam ediyoruz. Patron anlaşmaya varıncaya kadar, burada direniş devam edecek" dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından yürütülen ve bugün 365.gününü dolduran Sabah-ATV Grevi'nin birinci yılı doldu.

TGS İstanbul Şubesi tarafından bugün Sabah'ın Balmumcu'daki binasının önünde grevin 365. günü dolayısıyla bir eylem düzenlendi. Eyleme TGS yetkililerinin yanı sıra TÜMTİS, TOLEYİS yetkilileri, üyeleri ve çeşitli gruplardan destekçiler katıldı.

TGS İstanbul Şube Başkanı Uğur Güç, konuşmasında Sabah-ATV işvereninin 13 Şubat 2009 tarihinde greve çıkan 10 işçiyi yasaya aykırı bir şekilde işten çıkartarak, grevin ihtiyati tedbir kararıyla hukuksuz bir şekilde aylarca durmasına neden olduğunu, sendika aleyhine açtığı davaları da kaybettiğini hatırlattı.

Yasaların, örgütlenen işçiyi korumadığı gibi greve çıkan işçiyi de korumadığını dile getiren Güç, greve çıkan 10 işçiden 9 tanesinin işe iade kararlarının Yargıtay'da sonuçlandığını ve işverenin 9 grevcinin işe (greve) iadesini onaylamadığını vurguladı.

Güç, TGS İstanbul Şube Yönetimi olarak her türlü olumsuz koşula rağmen grevi tek başına sürdürmek zorunda bırakılan Ender Ergün'e destek olmak ve grevin pankart asılı olduğu sürece durdurulamayacağını işverene göstermek için grevin birinci yılını kutladıklarını belirterek, ''1 kişiyle greve devam ediyoruz. Patron anlaşmaya varıncaya kadar, burada direniş devam edecek'' dedi.

Grevi tek başına sürdüren Ender Ergün, üzerinde ''Sabah-Atv grevi 1 yaşında'' yazılı pastayı keserek, tüm katılımcı ve destekçilere dağıttı. Eylem, Bandista'nın küçük konserinin ardından sona erdi.