Polemik & Kulis
19 Eyl 2019 14:32 Son Güncelleme: 19 Eyl 2019 15:59

Sabah, Adalet Bakanı'nın o sözlerini nasıl gördü?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül dün yaptığı konuşmada Sabah gazetesini hedef almış, “Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkmasın” demişti.

Sabah gazetesinin kendisini hedef alan Gül'ün dünkü sözlerine bugün gazetenin ana sayfasında yer vermemesi dikkat çekti.

Hükümete yakın Sabah yazarı Dilek Güngör, önceki günkü yazısında, birkaç gündür yargıda tuhaf işler olduğunu ve bazı “FETÖ'cülerin de kritik noktalara getirildiğini” belirtmişti. 

"Şu anda yargıyı ele geçiren bu grupların içine sızan FETÖ'cüler eliyle 17-25'teki gibi yeni bir kumpas davası hazırlansa o zaman kim, ne diyebilecek?" diye soran Güngör, "Tarih tekerrür ediyor ama kimse yargıdaki tehlikenin büyüklüğünü fark edemiyor" ifadesini kullanmıştı.

GÜL HEDEF ALDI

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise dün yaptığı konuşmada Sabah gazetesini hedef alarak, “Bu örgütün sadece yargıya, orduya, emniyete sızdığı sanılmasın. Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orada FETÖ’nün bir tezahürü vardır. Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın” ifadelerini kullanmıştı.

NASIL GÖRDÜ

Söz konusu tartışmalar devam ederken, Sabah gazetesinin, kendisini hedef alan Gül'ün dünkü sözlerine bugün gazetenin ana sayfasında yer vermemesi dikkat çekti.

Adeta kulağının üzerine yatan Sabah gazetesi, Gül'ün sözlerini, ancak 16. sayfada görürken, habere de çok küçük bir şekilde yer ayırdı.

İşte Sabah'te yer alan o haber:

 

Sabah gazetesi, Abdülhamit Gül'ün sözlerine ana sayfada yer vermedi: