Gündem
23 Nis 2015 13:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Sabah 30. yaş gününü kutladı! Doğum günü pastasını Mehmet Barlas kesti!

22 Nisan 1985'te çıktığı yolculukla Türk basın tarihinde yeni bir çığır açan Sabah gazetesi, 30'uncu yaş gününü coşku ve gururla kutladı.

SABAH, 30 yaşına girdi. Bugün gazetenin birinci sayfasında doğum günü kutlamalarını haberleştiren Sabah, "başta politika ve iş dünyası olmak üzere toplumun her kesiminden, mesaj, e-mail veya telefon yoluyla bize ulaşarak destek veren tüm okurlarımıza teşekkürü borç biliriz. İyi ki varsınız" diyerek okurlarına teşekkür etti.

İşte Sabah'ın haberi:

"SABAH'IN KİMLİĞİ HİÇ DEĞİŞMEDİ"


22 Nisan 1985'te çıktığı yolculukla Türk basın tarihinde yeni bir çığır açan SABAH gazetesi, 30'uncu yaş gününü coşku ve gururla kutladı. Gazete binasındaki kutlamaya Turkuvaz Medya Grubu Başkanvekili Serhat Albayrak, Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, yazarlar, gazete çalışanları ve davetliler katıldı. Doğum günü pastasının kesildiği kutlamada "SABAH'ın huzurlu, istikrarlı ve başarılı olarak yayımlanmasında tüm desteğini arkamızda hissettiğimiz Turkuvaz Medya Grup Başkanvekili Serhat Albayrak'a teşekkürlerimizi iletiyorum" diyen Erdal Şafak, 30 yıl boyunca gazetenin yayımlanmasını sağlayan gazete sahipleri ve genel yayın yönetmenlerinin isimlerini tek tek sayarak teşekkür etti. Ayrıca gazetenin hazırlanmasında emeği geçen tüm çalışanları da kutladı. SABAH'ın kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Turkuvaz Medya Grubu Başkanvekili Serhat Albayrak da, "30 yılın getirdiği bilgi ve deneyimle SABAH bugün daha da güçlü, daha da etkin bir gazete haline geldi. SABAH'ın dik duruşu, ilkeli ve yenilikçi kimliği hiç değişmedi. Halkın, haklının ve gerçeğin temsilcisi olarak dürüst ve tarafsız yayın prensiplerinden taviz vermedi" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SABAH, YENİ TÜRKİYE'NİN GAZETESİ

Sabah 30 yıl önce yayın hayatına başladığında, teknolojisi, biçimi ve içeriğiyle ülkemiz basınına yeni bir soluk getirmişti. Pek çok gazete SABAH'ın izinden gitmeye başladı. Elbette SABAH'ın da 30 yıllık yayın hayatında inişler- çıkışlar, kırılma noktaları oldu. Ama SABAH istisnai dönemler haricinde, hep çoğulculuğun, demokrasinin, insan haklarının yanında yer aldı. Bilhassa 10 yıldır SABAH'ın ülkemiz demokrasisinin güçlenmesi konusunda verdiği mücadele, her türlü takdirin üzerindedir. Hâlâ eski Türkiye refleksleri ile hareket eden yayın kuruluşları içinde SABAH yeni Türkiye hedefine yapacağı katkılarla farkını ortaya koyacaktır. 1985'te Türkiye'nin yeni gazetesi olarak başladığı yayın hayatını, 2015'te yeni Türkiye'nin gazetesi olarak sürdüren SABAH'ın, bundan sonra da, milletin safındaki çizgisini muhafaza edeceğine inanıyorum. 30. kuruluş yıldönümünde, SABAH'ın ülkemizin en seçkin gazetelerinden biri olarak yayın hayatını sürdürmesini temin eden; yönetiminden yazarına, muhabirinden matbaadaki işçisine kadar tüm kadrosuna başarılar dilerim.

TBMM BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK

SABAH'ın yayıncılıkta ortaya koyduğu tavır bakımından önemli bir hizmet ifa ettiği kanaatindeyim.

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU

SABAH, yakın tarihte yazılı basınımızın kökleşmiş kurumlarından biri olarak ülkemizin demokratik çoğulcu karakterinin gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş, ifade ve haber alma özgürlüğü başta, demokrasimizin aldığı mesafede önemli katkılar sunmuştur. SABAH'ın "Yeni Türkiye Yolunda" inşa etmeyi hedeflediğimiz ileri demokrasi, toplumsal barış ve 77 milyon vatandaşımıza hitap eden ortak bir vizyona katkılar sağlayacağına, bundan sonra da temel ahlak ve basın ilkeleri çerçevesinde çalışmalarını sürdüreceğine olan inancım tamdır.

BAŞBAKAN YARDIMCISI YALÇIN AKDOĞAN

SABAH yapıcı eleştiri, yorum ve manşetleriyle; yeni Türkiye'de ileri demokrasinin yerleşmesi, insan hak ve hürriyetlerinin genişletilmesinde çok önemli bir görev ifa etmektedir.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

SABAH cesur habercilik anlayışıyla Türkiye'nin demokratik hayatında önemli yer tutuyor.

AK PARTİ G.B.Y. SÜLEYMAN SOYLU

SABAH sessizlerin sesi olmayı başarabilmiştir. Türkiye'nin son yıllarda ortaya koyduğu birinci ve ikinci atılım döneminde büyük hizmeti mevcuttur.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN

SABAH'ın kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutluyor, bundan sonraki yayın hayatında başarılar diliyorum.

İSTANBUL B.B.B. KADİR TOPBAŞ

Zor zamanların cesur sesi SABAH'ın başarılı yayıncılığını nice 30 yıl sürdürmesini temenni ederim.

ANKARA VALİSİ MEHMET KILIÇLAR

Gazetenizin, hızlı ve ilkeli habercilik anlayışıyla yaptığı çalışmaları, büyük bir memnuniyetle izliyorum.

ANKARA B.B.B. MELİH GÖKÇEK

SABAH'IN dürüst haberciliği görev edinmiş dinamik kadrosu ile nice 30 yılı başarıyla geçirmesini diliyorum.

ANKARA EMNİYET MDR. KADRİ KARTAL

Herkesin gazetesi SABAH'ın okuyucusuyla kurduğu güven ilişkisini her zaman sürdüreceğine dair inancım tamdır.

İZMİR VALİSİ MUSTAFA TOPRAK

SABAH 30 yılda evrensel değerlerden taviz vermeden ülkemiz değerlerine büyük katkılarda bulunmuştur.

KOCAELİ VALİSİ HASAN BASRİ GÜZELOĞLU

SABAH ülkemizin 2023 hedeflerine yürüyüşünde yazılı basınımızın en güçlü temsilcisi olarak katkı ve destek vermektedir.

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU

SABAH markası, Türkiye'nin önemli ve kalıcı bir değeri olmayı başarmıştır. Türk iş dünyası adına nice 30 yıllara diyorum.

KOCAELİ B.B.B. İBRAHİM KARAOSMANOĞLU

SABAH'ın demokrasi, özgür basın ve ifade özgürlüğü konusundaki net tavrı ülkemiz için önemli bir şanstır.

TÜRK-İŞ BAŞKANI ERGÜN ATALAY

Türkiye basın tarihindeki yerinizin kalıcı olmasını ve emek hareketine desteğinizin artarak devam etmesini temenni ederim.

HAK-İŞ BAŞKANI MAHMUT ARSLAN

Başta işçiler olmak üzere toplumun önemli bir kesimi tarafından yoğun olarak takip edilen SABAH'ın sendikalara bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hassasiyetle yer vereceğine yürekten inanıyorum.

ERZURUM VALİSİ AHMET ALTIPARMAK

SABAH'ın ilkeli ve hızlı habercilik anlayışıyla, yürütmüş olduğu hizmetlerden dolayı büyük memnuniyet duymaktayım.

UŞAK VALİSİ SEDDAR YAVUZ

SABAH, dürüst, tarafsız ve ilkeli habercilik çizgisini bozmadan 30 yıllık yayın hayatını doldurmuştur.

MANİSA VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ

SABAH kamu adına denetim görevini yerine getirirken objektif ve dik duruşu ile bizleri gururlandırmıştır.