Magazin
09 Şub 2014 16:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:55

Saba Tümer içini döktü! Dost kazığı yedim, işsiz kaldım!

Cine5 ekranlarında "İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme" programının konuğu Saba Tümer'di. Saba Tümer özel hayatında ve televizyon sektöründe yaşadıklarını samimiyetle paylaştı.

Cine5 ekranlarında “İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme” programının konuğu kahkahası ve güler yüzüyle ekranların sevilen ismi Saba Tümer’di. Saba Tümer özel hayatında ve televizyon sektöründe yaşadıklarını hayatının bilinmeyenlerini samimiyetle paylaştı.

Haberciliğin ardından  programcılığa geçiş yapan birçok isimle ekranı paylaşan Saba Tümer,  partnerli programlarında Serdar Akinan, Pakize Suda gibi deneyimli isimlerle aynı ekranı paylaştıktan sonra tek başına program yapmaya karar vermiş. “Partnerli işlerde başkasından rol çalamam. Eyvah sözünü mü keserim diye. Ben kendimden tam randıman alamıyorum.” diyen Tümer, Cem Özer’le birlikte Show TV’de sundukları “Haberiniz Var mı? programının bitişinin ardından bir yıl işsiz kalmış. Magazin programlarından sunuculuk teklifleri gelse de hedefindeki gece programı için bu teklifleri kabul etmemiş.  Saba Tümer o günlerde yaşadıklarını  da programda anlattı. Tümer“O program Show TV’deydi. Saner Ayar’dı Genel Müdür. Saner Ayar çok yakın, eski arkadaşımdı. Hiç beklemediğim bir kazık yedim Saner’den o dönemde.  Dost kazığı yedim. Ondan sebepte bir sene  işsiz kaldım. Başka programları kabul edebilir miydim? Evet ama benim çıkmış olduğum bir yol vardı. Kendi yoluma ihanet edemezdim. Kendimdeki potansiyeli ve neler yapabileceğimi bir gün yapacağımı biliyordum. Her ne kadar dost kazığı yesen de bu sektörde iyi olduğun sürece tüketilmiyorsun. Ben kimsenin ekmeğiyle de oynamam, bir yere geleceğim diye ötekinin üzerine basan biri de değilim “iyiler her zaman kazanır mottom var benim” o da işlemeye başladı. İnanıyordum kendime. Gece programı yapacağım diyordum ve de onu bekleyecektim, bir sene de bekledim. Görüştüğüm televizyon yöneticileri “Bu saatteki program iş yapmaz dedi. Reklam kuşağı yok bu saatte dediler. Erdoğan Aktaş’a hayırlı olsun için gittiğimde “sen ne yapmak istiyorsun” dedi. “Gece programı yapmayı istiyorum” dedim. “İki hafta içinde başlıyorsun” dedi. Bütün o sözleri eden televizyoncular beni arayıp transfer  etmek istediler” diyerek paylaştı.

“Putin seksi ve karizmatik”
İpek Tuzcuoğlu’nun eski bir haberci olarak dünya liderleri ile ilgili haberleri ve yorumlarını sorması üzerine Saba Tümer Obama, Putin ve Hollande ile ilgili düşüncelerini paylaştı. “Valla Putin bana ne yalan söyleyeyim çok hoş ve seksi geliyor.” diye cevap veren Tümer, İpek Tuzcuoğlu’nun “Beğeniyor musun?” sorusuna da  “Beğeniyorum. Gücü olmasa da karizmatik seksi bir adam.” diyerek cevaplandırdı. Son günlerde basında sıkça yer alan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande  için de  yorum yapan Saba Tümer “Putin’den sonra Hollande’ı görünce bir hayal kırıklığı oluyor. Ama güzel bir hareket kaskını giy git." dedi.

“Merkür geri gidince program Salı başladı”
Mehmet Ali Birand’la ilgili bir anısını da “İpek Tuzcuoğlu ile Yüzleşme”de paylaşan Saba Tümer “Merkür geri gidiyor” diye programın başlama gününü değiştirmek için tatilde olan Birand’ı telefonla aramış “CNN Türk’te programa başlayacaktım. Merkür geri gidiyor dediler. Birand, o kadar açık görüşlü o kadar tatlı bir adamdı ki rahmetli, başkasına bunu söyleyemezdin  ama onun vizyonu ile anlayışla karşılayacağını biliyordum. Mehmet Ali Birand’ı telefonla aradım. Yeni kanaldı yeni heyecandı. Öyle bir şey duymuştum Pazartesi değil Salı başla demişti biri. Merkür geri gidiyormuş, Pazartesi değil Salı başlayayım dedim. Anlattım detayları.  O da tamam kızım Salı başla o zaman” dedi. Çok güzel bir espri olarak kalmıştı aramızda. "diyerek paylaştı.

Saba Tümer aşkla ilgili düşüncelerini de İpek Tuzcuoğlu’na samimiyetle anlattı. Tümer duygularını “Aşkı bir zafiyet olarak görüyordum. Hep sevdiğim çok aşık olduğum noktada hep kaçtım. Karşı taraf hiç bilemedi. Ben içimde onun depresyonunu üzüntüsünü yaşadım. Bir insana ihtiyacın olmasıyla muhtaç olmasını karıştırdım. Muhtaç olmamak için kendi ayaklarımın üzerinde durup kaçmayı tercih ettim. Onu da bu yaşta anladım.  İpek Tuzcuoğlu’nun “Evlilik istiyor musun" sorusuna da Saba Tümer “Onu da denemekte fayda var. Ben bu yaştan sonra seçersem kendim için saf aşkım için seçeceğim ve çok mutlu olacağım.” sözleriyle duygularını paylaştı.