Politika
23 Eyl 2022 21:24 Son Güncelleme: 23 Eyl 2022 21:36

Saat 21.00'i işaret etmişti: Özdağ, Bakan Soylu ile ilgili videoyu paylaştı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki gerilim bitmiyor. Özdağ, son olarak sosyal medya hesabından bir video yayımlayarak Soylu'ya seslendi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini hedef alarak “Operasyon çocuğu” ifadelerini kullandığı açıklamalarına sert yanıt vererek, “Bu konuda elinde ne bilgi ve belge varsa bunlar hemen savcılığa ilet. Sana bir hafta süre veriyorum” diye seslenmişti.

Özdağ, “Sana bir hafta süre vermiştim, süre doldu Süleyman!” diye Bakan Soylu'ya seslenerek bu akşam yeni bir açıklama yapacağını duyurmuştu.

Saatler 21.00'ı gösterdiğinde Ümit Özdağ, yeni açıklamasını videolu olarak sosyal medya hesabından yayınladı. Özdağ, “Verdiğim bir hafta sürede ne yaptın Süleyman? Trol ordunu ve kontrolündeki siteleri tetikçilik ve eski/yeni iftiralar için kullandın! Zafer Partisi iftiraları, hakaretleri, fiili engellemeleri aşarak yoluna devam edecek” notuyla yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Süleyman Soylu'nun, Ümit Özdağ ve Zafer Partisi'ne küfürler, hakaretler etmesine, anayasayı çiğneyerek Hatay'a, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na sokmama girişimlerinde bulunmasını, istihbaratı kullanarak takip ettirmesinin, troller ordusu aracılığı ile iftira attırmasının nedeni Zafer Partisi'nin sığınmacılar politikasıdır.

Zafer Partisi'nin bu tavrından çok rahatsız oluyorlar. Zafer Partisi'nin, sığınmacılar meselesinde Türk halkından gizlenen gerçekleri anlatmasından çok rahatsız oluyorlar. Sığınmacıların vatanlarına dönmesini isteyen Türk halkının desteğini her geçen gün daha güçlü almasından çok rahatsız oluyorlar.

Özetle bu kavga benimle Soylu arasında kişisel bir kavga değil. Devlet araçları kullanılarak Zafer Partisi'ne ve politikalarına karşı gerçekleştirilen bir saldırı. Türkiye'nin 'Göçmenistan' olmasına ve iç savaşa sürüklenmesine karşı çıkan Zafer Partisi'ni terörize ederek susturma çabası içerisindeler, susmayacağız, korkamayacağız, geri adım atmayacağız.

Üzerimizdeki tarihi görevin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Değerli yurttaşlarım Süleyman Soylu, 25 Temmuz 2016'dan sonra İçişleri Bakanı oldu ve İçişleri Bakanlığı'nın Türk milleti tarafından sağlanan kaynakları Türk devleti ve milletinin güvenliği için değil, AK Parti içinde ve dışındaki muhaliflerini anayasayı çiğneyerek izletmek için kullandı ve görüyoruz ki hala kullanmaya devam ediyor.

Bunu nasıl yapıyor? İçişleri yetkililerin bana verdiği bilgiye göre HTS kayıtları, whatsapp dahil tüm yazışma ve konuşmaların izlenmesi, MOBESE kayıtlarının izlenmesi, banka kayıtlarının, otel kayıtlarının izlenmesi ve gerekirse fiziki takip yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Bunların hepsi bana karşı uygulandı ve uygulanmaya devam ediliyor.

Hatta ben yıllar önce twit attım, arkamdaki polis ekiplerini çek Süleyman, çocuklar yoruluyorlar bir şey de yok ortada diye. Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'nda troll ordusu kurduğunu biliyoruz. Bunlar sadece Soylu için çalışıyor. Ne devlet için ne AK Parti için.

Soylu büyük bir örgütçü. Valilerin büyük bir çoğunluğunu DYP'li ailelerin çocuklarından seçiyor. AK Parti dışında bir partilileşme çalışması, kendisi ne kadar siyaseti bıkacağım da dese, benim geçen haftaki yaptığım açıklamamdan sonra, doğru değil, hala devam ediyor.

Soylu herhalde dünyada en fazla suçlu ile dostluk fotoğrafı olan İçişleri Bakanı. Değerli yurttaşlarım, burada sizlerle paylaşmayacağım istihbarata dayalı ve ülkemizin güvenliği ile ilgili tehdit içeren bazı çalışmalarını da Soylu'nun Türk istihbarat birimleri ile resmi yazıyla paylaştım.

Altını çizerek söylüyorum, resmi yazı ile paylaştım. Artık devlet arşivine girdi Süleyman ne paylaştığımı tahmin ediyorsundur. Sizler de hatırlayacaksınız, Süleyman Soylu 1 hafta önce bir açıklama yaparak telefonda küfürleşmediğimizi söyledi ve ekledi sadece kamuoyunu önünde söylediğimi tekrarladım dedi. Kamuoyunda söylediğin şey benim hayvandan aşağı olduğum hakaretiydi, evet bunu söyledi ve Soylu bunu küfür kabul etmiyormuş, anlamış olduk.

Ben de ona gereken cevabı verdim o da bana tekrar küfür etti, bu konuda da yalan söylüyor. Soylu, bu konuşmasında yine kamuoyuna yaptığı açıklamasında beni Amerikan aparatı olarak nitelendirdi. Dün de bir komik yardımcısı var, beni Amerikan kuklası olmakla suçlayan bir tweet attı. 

Ya Süleyman, Amerikan Büyükelçisine beni dikkate alın diye adam yollayan sensin, ABD'nin Afganistan'dan yolladığı Afgan ordusunu resmi üniformalarıyla senin korumak zorunda olduğun sınırlardan geçerek Türkiye'ye soktular ve sen seyrettin."